Undersøgelse af færdigretter med oksekød i Mexico afslører, at der er blandet hestekød i mange af retterne.
En undersøgelse foretaget af et universitet i Mexico viser, at der kan være hestekød i anslået ti procent af alle kødretter, der sælges i Mexico.
Det er forskere i Studiet for Veterinær Medicin på Mexicos Nationale Autonome Universitet, som har lavet undersøgelsen.
Forskerne har undersøgt 433 prøver af måltider med oksekød, der sælges af producenter af færdigretter, ligesom kød solgt på markeder og hos slagtere er undersøgt.
Undersøgelsen er lavet i seks byer, nemlig Mexico City, Aguascalientes, Zacatecas, Chihuahua, Pachuca og San Vicente Chicoloapan.
Avisen Mexico News Daily skriver, at kun i byen San Vicente Chicoloapan var alle prøver "rene" - altså ingen spor af hest.
Men overordnet viser det sig, at der er spor af dna fra hestekød i ti procent af de prøver, der er taget.
Den højeste procentdel af heste-dna findes i kød, som sælges på markedspladser og gadekøkkener.
Men under én procent af de handlende erkender, at de også sælger hest.
Det er ikke ulovligt at handle med hestekød i Mexico, men problemet er, at heste ofte får medicin, som ikke er godkendt til dyr, der senere skal spises.
Tilbage i 2013 rasede en stor skandale om hestekød i Europa, da det kom frem, at der var hestekød i mange færdigretter i Europa, selv om forbrugerne troede, at de købte oksekød.
Det var specielt fryselasagne, der var problemer med.
Siden optrevlede politiet i flere europæiske lande kriminelle netværk, som fungerede som kødgrossister og solgte hestekød som oksekød.
De franske myndigheder anslog i 2015, at der i perioden 2010 til 2013 var blevet slagtet 4700 heste, som så ulovligt blev blandet i oksekød.