Annonce
Ugeavisen Lolland

1272 børn tager skraldet i naturen

Det er også tilladt at have det sjovt under affalds-indsamlingen - men helst inden sækkene bliver fyldt. Foto: Pressefoto

Når Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling løber af stablen i uge 15, bliver det med stor opbakning fra de danske skoler og institutioner. I Lolland Kommune skal 1272 børn ud i det fri for at indsamle andres efterladte skrald.

LOLLAND Der er lagt op til den helt store forårsrengøring, når tusindvis af danskere om få uger trækker udendørs for at luge ud i de store mængder affald, der ligger og flyder rundtomkring. Affaldsindsamlingen er lige om hjørnet, og i år er det med deltagelse af 1272 børn fra skoler og institutioner i Lolland Kommune.

Det er skoleledere, lærere, pædagoger og dagplejere, der har meldt deres elever og børn til årets affaldsindsamling. På landsplan skal i alt 137.000 børn ud at samle skrald i løbet af skoleugen 12.-16. april - heriblandt 2.500 børn fra danske dagtilbud og skoler i Sydslesvig.

Og det er positivt mange, lyder det fra Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

- At lærerne og pædagogerne prioriterer at sætte affald på skemaet, vidner om, at affaldsindsamling er en god måde at kombinere læring og social trivsel. På Affaldsindsamlingen lærer børnene på en konkret måde, at vi skal passe godt på naturen og miljøet, siger hun.

Tæller affaldet

Hvert år indsamler Danmarks Naturfredningsforening oplysninger om, hvor mange kilo affald og hvor mange dåser der er blevet samlet på Affaldsindsamlingen. I år bliver børnene også bedt om at tælle kaffekopper, pizzabakker, og hvad de ellers finder af takeaway-emballage.

På årets Affaldsindsamling sætter Danmarks Naturfredningsforening nemlig fokus på de mange former for takeaway-affald, der desværre bliver smidt på gaden, i grøftekanten og i naturen.

Ikke alene skal det afdække problemets omfang - optællingen har samtidig et pædagogisk sigte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hylder affaldsheltene

Når skoleelverne har været ude at samle ind, er der ikke kun spænding om, hvor meget affald de har fundet. Efter indsamlingen kan de tilmeldte skoler også kåre deres helt egen affaldshelt. Det kan f.eks. være eleven, der hjalp de andre med at slæbe, eller eleven, der skabte ekstra godt humør til indsamlingen. Merrild, der er officiel partner, giver alle tilmeldte skoler en særlig t-shirt, som de kan overrække til deres affaldshelt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vosne kan også

Når børnene har været i marken i løbet hverdagene, følger de voksne trop i weekenden. Lørdag d. 17. og søndag d. 18. april, når foreninger, idrætsklubber, privatpersoner m.fl. afholder lokale indsamlinger i hele landet.

  • Det er også tilladt at have det sjovt under affalds-indsamlingen - men helst inden sækkene bliver fyldt. Foto: Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Dølle

- De kalder mig da Tine Tiskone

Dølle

Tumult til vild Dølle-koncert

Dølle

Unge Dølle-veteraner: Der er nok mange, der pjækker fredag

Indland

Messerschmidt måtte aflyse 1. maj-møde på grund af sikkerhed

Guldborgsund

Mark O. Madsen overrasker: Går ind i politik

112

Fik slag i hovedet på marken

Lolland

Milliondyrt vartegn: Nu er vinderne fundet

112

Hurtigt personale fik slukket brand

Guldborgsund

René fordobler overskuddet

Indland

86.000 danskere er afhængige

Lolland

50.000 træer og buske plantes: Ny skov indvies

Guldborgsund

Helt vildt: Lokal forestilling nomineret til landets største teaterpris

Dølle

Kondomer, bolcher og slikkepinde i lange baner

112

Snuppet med stor mængde narko: Skjult i hemmelige rum i bilen

Sport

NFH-semifinalemodstander fundet

Annonce
Annonce
Dølle

Så er vi i gang: Gobs fyrede op under festen i Markedsteltet

Politik

Dansk minister afbryder 1. maj-tale

Indland

Ung kvinde løsladt i mørklagt terrorsag

Guldborgsund

Fagforeninger på 1. maj: Vi drukner i vores egen succes

Dølle

Harske Hubbi går efter Dølle-rekord

Lolland

Utæt pakning stopper færge

Guldborgsund

Kampfly spottet over Falster: Her er forklaringen