Annonce
Ugeavisen Lolland

HISTORISK TRYKKERI SÆTTER PUNKTUM

Sidste opgave for Jørgen Christensen bliver at sælge ud af alt det tøj, der ikke blevt trykt på inden lukningen. Foto Torben Larsen
Når Jørgen Christensen fra Multi Reklame i Rødby onsdag denne uge starter udsalg af tøj, sættes der samtidig punktum for en erhvervshistorie, der også handler om et medie, der har henvendt sig til hele Lolland hver måned.

RØDBY: Har man fulgt med i de lokale tidsskrifter i postkassen de seneste år, så kender mange formentlig ”Lokal Nyt Lolland”, der hver måned mellem 2003 og 2017 blev sendt ud til postkasserne i hele Lolland Kommune.

Bag tryksagen stod Jørgen og Birthe Christensen, der fra deres forretning på Nebbelundevej 1 i Rødby har drevet en lang række aktiviteter, fortæller 74-årige Jørgen Christensen, der efter hustruens død i august nu er alene om at afvikle deres livsværk, som begyndte med en køkkenforretning i Vestergade i 1976, der siden flyttede over til Nebbelundevej.

- Det var dengang en god forretning at installere køkkener og lave alment tømrerarbejde, så det var mit erhverv, indtil vi på Nebbelundevej fik et kontor til min hustru Birthe, der var en meget dygtig grafiker. Faktisk gik hendes forretning så godt, at vi efter årtusindskiftet besluttede udelukkende at fokusere på det, fortæller Jørgen Christensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arbejdsdelingen var klar: Jørgen kunne som håndværker rykke ud og installere reklamer og skilte, mens Birthe sad på kontoret og producerede alt det grafiske. Og da de senere også etablerede deres månedsavis, blev Jørgen annoncesælgeren, mens Birthe stod for teksterne.

- Det var en rigtig god forretning, indtil Nakskov fik en ugeavis, der dumpede priserne. Vi havde til sidst penge med på arbejde, og så måtte vi tilbage til rødderne med at lave reklametryk, siger Jørgen Christensen, der i de sidste år især har haft fokus på tryk på alle former for tøj.

- Det betyder, at vi har utroligt meget tøj på lager – faktisk lige så meget som en lille tøjbutik, og det vil vi nu sælge ud af, siger han og fortæller, at priserne bliver meget lave.

- Priserne på reklametøj er i forvejen lave, og vi sælger det til halv pris. Så koster en T-shirt fra 25 kroner, en jakke fra 330 kroner og en sweatshirt fra 75 kroner, siger han og oplyser at kvaliteten er høj.

- Det er kvaliteten altid på tøj, der skal kunne trykkes på. Det skal jo kunne holde i mange år, når man ofrer trykket, siger den erhvervsdrivende, der holder åbent, indtil alt er udsolgt mandag til fredag fra 10-16.

- Herefter skal jeg i gang med at nyde mit otium hjemme i haven i Holeby – og så tager jeg også en tur på ferie til Bali sammen med familien. Det bliver dejligt at slappe lidt af efter alle de år på arbejdsmarkedet, siger den erhvervsdrivende, der også er åben for bud på alt inventaret.

  • Sidste opgave for Jørgen Christensen bliver at sælge ud af alt det tøj, der ikke blevt trykt på inden lukningen. Foto Torben Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
112

Jesper ydede straks førstehjælp efter alvorlig færdselsulykke: Nu hyldes han for sit heltemod

Lolland

Sultne geder lever stadig ved nedlagt godsbane: - Det gør mig vred og ked af det

112

"Ganske alvorligt": Politiet efterforsker sten-ulykker efter særlig paragraf

Sport

Jon Dahl skal være landstræner

112

Truede unge mænd på livet, men 23-årig var ikke færdig med at bryde loven

112

Dagens dyreste færgebillet: Måtte betale 3.000 for sin dumhed

Erhverv

1044 skinner på vej: Kæmpe anlægsprojekt går ind i ny fase

Lokal nyt

Lokal elektrikeruddannelse bedømmes som landets bedste

Sport

NFH-forsvarskrumtap efter sejr: - Vi havde det mentale overtag

112

Motorvejs-spor spærret: Bil i brand

Sport

Keeper efter nederlag i topkamp: - For langt væk i begge ender

Vejret

Slut med blæsevejr: Den kommende uge byder på op til 10 grader

Lokal nyt

Politikere tøver med at skrotte mammografibus

112

Politi og PET indstiller efterforskning af Nord Stream-sprængninger

Erhverv

Ny overenskomst: Mindst 4.400 kroner mere i løn til sygeplejersker

Ugeavisen Lolland

Besøg ”byens mest børnevenlige museum”

Annonce
Annonce
112

Brandfolk på sjælden redningsopgave på loft

Erhverv

Læger og jordemødre kan se frem til lønhop med ny overenskomst

Erhverv

Aftale om overenskomst på sundhedsområdet er i hus

Indland

Nyt gebyr truer forskning for svage patientgrupper

112

Blev de tabt eller anbragt bevidst? Flere biler påkørte store sten på Lolland

Sport

Målfest i Boxen: - Snæver sejr over bundhold

Guldborgsund

Ulla vil testamentere sit hus til bæredygtighed