Den har været joden rundt og tilbage igen, inden den havner i den varme friture. Torsken til fiskepinde fanges i Nordeuropa men tilberedes i Kina.
Det er formentligt en ren globetrotter, du smider på panden, næste gang du skal svælge i en omgang fiskepinde eller fiskefiletter med "remu".
En svensk undersøgelse viser nemlig i følge Politiken, at de forarbejdede fiskeprodukter - som fiskepinde og filetter - bliver skibet til lande med en lav løn til arbejderne og så sendt tilbage til Nordeuropa.
- Det er meget udbredt, at man flytter produktionen om på den anden side af kloden, fordi det er billigere. Men det skaber nogle meget lange rejsetider for især forarbejdede fiskeprodukter«, siger forsker ved Danmarks Tekniske Universitet, DTU, Thorkild Nielsen til Politiken.dk.
Rejsen begynder for torsken, der lagde krop til en fiskepind, når den fanges
i Ålesund. Herfra fragtes den via Rotterdam til til Quingdaos havn i Kina, hvor den ankommer 38 dage og 29.600 kilometer senere.
Så går turen til København, hvor fisken dumper ned i supermarkedets frostboks. På dette tidspunkt har den berejste fisk været på en 44.170 kilometers rundrejse, der har taget 81 dage.