cookie-og-privatlivspolitik
En stærkt afmagret labrador var blandt de 21 hunde, som Dyreværnet med hjælp fra politiet fredag fjernede fra en hundeejer på Lolland.
En stærkt afmagret labrador var blandt de 21 hunde, som Dyreværnet med hjælp fra politiet fredag fjernede fra en hundeejer på Lolland.
Foto: Free/Dyreværnet

112

21 vanrøgtede hunde fjernet fra ejer på Lolland

En hundeejer fik fredag fjernet en snes hunde, der var afmagrede og ikke havde adgang til mad eller drikke.
14. april 2018 kl. 16:50 Af /ritzau/

Annonce

21 hunde, der var stærkt afmagrede, og ikke havde adgang til hverken mad eller drikke.

Det var det syn, der fredag mødte Dyreværnets direktør og dyrlæge, Rikke Christensen-Lee, da hun bankede på døren hos en borger på Lolland.

Besøget blev aflagt, da Dyreværnet havde modtaget en anonym anmeldelse om, at der var flere misrøgtede hunde på adressen.

Dyreværnet ville tage hundene med, men det ville ejeren ikke gå med til. Derfor blev Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tilkaldt, oplyser Dyreværnet i en pressemeddelelse.

De 12 hvalpe og 9 voksne hunde af racerne labrador, chihuahua og chinese crested blev derefter fjernet fra deres ejer.

- Var det ikke lykkedes os at fjerne de mange hunde, tror jeg simpelthen, at nogle af dem var døde her i weekenden, udtaler Rikke Christensen-Lee i pressemeddelelsen.

- Det var åbenlyst at se, at hundene ikke havde fået mad i lang tid, for de var fuldstændig febrilske, da vi gav dem deres første måltid på internatet. Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan det kan nå dertil.

Labradorhvalpene vejer omkrig et kilo hver, men burde ifølge Dyreværnsforeningen veje 3,2 kilo.

Både chihuahuahvalpene og labradorhvalpene er sammen med deres hundemødre nu sendt i pleje hos private, mens de øvrige hunde får omsorg, mad, kæl og klap på Dyreværnets internat i Rødovre.

Selv om vanrøgt af 21 hunde er voldsomt, er der langt op til det, som Dyrenes Beskyttelse har kaldt danmarkshistoriens største sag om vanrøgtede hunde.

Retten i Næstved idømte i august sidste år en 34-årig kvinde 30 dages betinget fængsel og frakendte hende retten til at eje eller passe hunde i tre år.

I maj 2015, blev 91 hunde fjernet fra hundeejerens gårdejendom i Hyllinge nær Næstved.

Hundene blev fundet indsmurt i størknet afføring og led af flere sygdomme. Flere af dyrene manglede også adgang til mad og vand. Enkelte måtte aflives.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

AF: JOHN WENNERWALD

Fælles selskabsskat – ja tak! 03. marts 2019 kl. 22.08

Annonce