cookie-og-privatlivspolitik
Morten Messerschmidt nægter sig skyldig i svig og dokumentfalsk.
Morten Messerschmidt nægter sig skyldig i svig og dokumentfalsk.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

112

Anklager kigger dybt i kalenderen i Messerschmidt-sag

I sagen mod Morten Messerschmidt (DF) har anklageren kastet sig over den 4. august 2015, som kaldes kernen.
02. august 2021 kl. 11:55 Af Ritzau

I sagen mod Morten Messerschmidt (DF), der står tiltalt for EU-svig og dokumentfalsk, har anklagemyndigheden kastet sig over kalenderen for den EU-konference og DF's sommergruppemøde, der lå samme dag.

Og som ifølge Anklagemyndigheden er "omdrejningspunktet" for hele sagen.

Som formand for partialliancen Meld har Morten Messerschmidt nemlig søgt og modtaget omkring 100.000 kroner til afholdelse af en EU-konference den 4. og 5. august 2015.

De er brugt til at betale for overnatning og faciliter til 45 personer på Color Hotel Skagen.

Men i samme periode lå Dansk Folkepartis sommergruppemøde. Og i indbydelsen til den står der ikke meget om EU-debat ledet af Morten Messerschmidt.

Annonce

- Dette års sommergruppemøde holdes i dejlige Skagen på det flot renoverede Color Hotel.

- Foruden hyggeligt samvær og interessante udflugter ser jeg meget frem til tre dage med spændende og levende politiske debatter om de mange emner, vi skal arbejde med i DF, citerer anklageren fra indbydelsen, der fortsætter:

- Jeg glæder mig til tre dage med fokus på fællesskab, historie, omsorg for de syge og svage og viljen til at værne om kongeriget.

I den ansøgning om EU-midler til en EU-konference, der er givet til Meld, står der, at der er debatter om EU fra klokken 9.15 til 12.30, 14-15 og 15.30 til 17.30 den 4. august 2015.

I dagsordenen til DF's sommergruppemøde, som anklageren fremlægger, er der den 4. august åben debat klokken 9-12 og klokken 13-14.30, mens der fra klokken 16-18 er fodboldkamp og udflugt.

Annonce

Og det fremgår, at debatten vil være om emner, der er indgivet af medlemmer af folketingsgruppen.

Anklageren mener, at der slet ikke har været afholdt en EU-konference, men at EU's penge er udnyttet til delvist at betale for Dansk Folkepartis sommergruppemøde.

Det afviser Morten Messerschmidt, da han begynder sin afhøring. Han siger, at der har været afholdt en EU-konference samtidig med DF's sommergruppemøde, som han beskriver som et fælles arrangement.

Han siger, at man ikke som sådan kan sige, om der har været et specifikt start- og sluttidspunkt for den påståede EU-del af sommergruppemødet. Men at de EU-temaer, man havde sagt, man ville behandle, blev behandlet.

Anklagemyndigheden har også gennemgået den kontrakt med Color Hotel Skagen, der er indgivet til EU, men hvor en ansat i Dansk Folkeparti har skrevet under på hotellets vegne.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

Madfællesskab 28. september 2021 kl. 16.21

AF: JOHNNY BØGVAD

Kommentar til jeres indlæg… 28. september 2021 kl. 16.19

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

Annonce

ANNONCE