cookie-og-privatlivspolitik
2017-06-01-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Nysted, lolland.
Nysted Skole
Nysted Skole
Foto: © Anders Knudsen

112

Bombetrussel mod lokal skole

OPDATERET Politi: - Ingen grund til bekymring.
22. november 2019 kl. 07:50 Af Margit Olsen

Annonce

Nysted Skole fik torsdag aften en bombetrussel via skole platformen Aula.

- Det er en elevs mail, som er blevet hacket, og derfor ligner det en mail, som kommer fra en af vores egne elever, siger skoleleder Brian Brodersen.

Han fortæller, at mailen indeholder en bombetrussel skrevet både på dansk og arabisk og i mailen er nævnt en omtale af ISIS. (Islamistisk bevægelse i Irak og Syrien. Forkortelsen står for Islamisk Stat i Irak og Syrien).

- Vi kender den elev rigtig godt, og vi formoder ikke han hen over en dag lige pludselig er konverteret, så vi er overbeviste om, at mailen er hacket, siger skolelederen.

Både skolen og politiet betragtet bombetrusler som en grovkornet spøg, og skolelederen fortæller, at Nysted Skole gennemfører en hel normal skoledag og SFO-ordning fredag.

Brian Brodersen oplyser, at det er helt op til den enkelte forældre at bedømme om man vil lade sine børn møde op i skolen fredag.

Fredag formiddag er der faldet ro over skolen, fortæller Brian Brodersen ved 10-tiden.

- To betjente mødte op her til morgen på skolen og vi samlede alle eleverne lige efter klokken otte. Både elever, forældre og personale har haft mulighed for at tale med politiet.

Enkelte forældre har valgt at lade deres børn blive hjemme fra skole og de forældre, som har ringet til skolen og spurgt, om de skulle komme og hente børnene, har vi oplyst, at det skal de selv vurdere, men hverken vi eller politiet vurderer, at der er nogen fare ved at opholde sig op skolen.

- Vi har gjort det klart, at det vigtigste er ikke at lade sig stresse over sådan en mail.

Brian Brodersen fortæller, at bombetruslen gav anledning til sammen med elever og lærere at tage en snak om, at man skal være ekstra forsigtig med IT-koder.

- Der er ingen grund til bekymring. Det siger afdelingsleder Charlotte Skov, der er leder af lokalpolitiet i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, efter at Nysted Skole og en skole i Vordingborg har været udsat for bombetrusler via Aula natten til fredag.

- Politiet har været på begge skoler her til morgen, og vores folk er ikke stødt på mistænkelige forhold. Men det er klart, at man bliver opskræmt over sådan en trussel, slutter Charlotte Skov.

Gerningsmændene har tilsyneladende misbrugt andre brugeres konti i et internt system, og politiet undersøger i øjeblikket, hvordan de har fået adgang.

De seneste dage har der været lignende sager flere steder i landet, som nu efterforskes.
Leverandøren af Aula har fået oplysninger om mail og andet fra Nysted Skole,som kan lede dem på sporet af, hvor systemet er blevet hacket.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce