cookie-og-privatlivspolitik
Brand på Eriksdalsvej i Horbelev 7. september 2019.

11

Billeder

Brand på Eriksdalsvej i Horbelev 7. september 2019.
Foto: Claus Hansen

112

Brandmænd brugte drone ved stor brand

En drone med et termisk kamera blev brugt til at følge brand i tagkonstruktion.
09. september 2019 kl. 20:04 Af David Arnholm

Annonce

Når en brand får fat i tagkonstruktionen på en bygning, kan det være svært udefra at se, hvor flammerne er. Men da Lolland-Falster Brandvæsen lørdag morgen klokken 8.46 blev kaldt til en brand i en bygning på Eriksdalsvej i Horbelev, rekvirerede indsatsleder Bo Andersen hjælp fra et dronehold.

Dronen er udstyret med et termisk kamera, der kan registrere varme, og på den måde kunne brandfolkene se, præcis hvor ilden bredte sig i tagkonstruktionen, og sætte ind de rigtige steder.

Ilden var opstået i en garage, der lå for sig selv nær et hus. En mand på stedet kunne fortælle, at en bil var brudt i brand, da han havde forsøgt at starte den.

Tre hold røgdykkere blev sat ind for at slukke branden i en knibtangsmanøvre, og med hjælp fra billederne fra dronen kom branden relativt hurtigt under kontrol. Det lykkedes også at forhindre branden i at brede sig til hovedhuset på stedet.

- Ingen mennesker er kommet til skade, og der er ikke sket andet, end at bygningen er skadet. Den er udbrændt, men ikke styrtet sammen, fortæller Bo Andersen.

Også to biler i bygningen udbrændte.

I alt deltog 21 brandfolk og syv køretøjer i slukningen. Efterslukningen ventes at vare til omkring ved 13-tiden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

AF: LARS STIG HANSEN

Marielyst torv – gener fra… 07. september 2019 kl. 21.59

AF: BJARKE ROSENKILDE

Henrik Sass Larsen tilbage… 04. september 2019 kl. 23.40

Annonce