cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

Butikstyv takkede for dom

Tilstod at have begået omfattende butikstyverier. Narkohandlere tvang ham, forklarede tiltalte i retten.
17. oktober 2019 kl. 11:47 Af David Arnholm

Annonce

NYKØBING 27. november stoppede politiet en bil, som viste sig at være fyldt med varer stjålet fra lokale butikker, og forleden blev føreren - en i dag 41-årig mand - dømt ved Retten i Nykøbing.

Her tilstod manden samtlige seks forhold, han var tiltalt for, selv om han havde svært ved at forklare ret meget om butikstyverierne. Manden har nemlig tidligere haft et omfattende misbrug af hash og hårdere stoffer, der har skadet ham i en grad, så han husker dårligt og også døjer med psykiske problemer.

Faktisk var hans misbrug så grelt, at han mener, det reddede hans liv, at han i 2006 fik en dom på et år og ni måneders fængsel for røveri, røveriforsøg og tyveri. I fængslet blev hans misbrug nemlig nedtrappet.

Men misbruget har ikke kun skadet ham - det har også kostet dyrt på andre måder. De, der har solgt ham stoffer, har nemlig været efter ham. Den 41-årige forklarede således, at han på grund af en flere år gammel narkogæld var blevet presset til tyverierne, der var forholdsvis omfattende.

Fra Sportmaster i Nykøbing havde han samme dag, hvor han var blevet stoppet, stjålet tre flyverdragter og tre jakker, og fra Værsgo i Nykøbing havde han taget to Royal Copenhagen-tallerkener. Fra Kvickly i Nykøbing tog han 20. marts omkring 15 flasker whisky, rom og vodka.

Dertil kom, at han ad to omgange stjal øl fra Netto i Maribo - 5. februar var det fem rammer Royal, og 6. september seks rammer Royal Export. Derudover havde der ligget jeans, bluser og andet tøj fra H&M, Kære Børn og Wagner i bilen.

- Det er rigtigt nok, det hele. Det var noget, jeg havde fået besked på at hente. Ellers vil de have, jeg skal afregne et beløb, jeg har afregnet flere gange, sagde han og afviste at sætte navne på dem, der har presset ham til tyverierne.

Hans forsvarer, Jeppe Søndergaard, spurgte, hvordan det foregik.

- Når jeg ikke svarer telefonen, så kommer de lige pludselig. Så bliver jeg truet til det. Hvis ikke jeg gør det, kan jeg få tæv. Det har jeg prøvet, sagde han.

Anklageren borede lidt i, om alle de stjålne ting var til dem, der havde afpresset ham, eller om noget af det havde været til ham selv. Men det var altsammen til afpresserne, forsikrede han. Det var altså ikke, fordi han ville holde en stor fest, at han stjal de store mængder sprut i Kvickly.

- Nej, så skulle det være noget af en stor fest, bemærkede han.

Da han flere gange tidligere er dømt for butikstyverier, blev dommen på 80 timers samfundstjeneste og 60 dages betinget fængsel. Derudover skal han - hvis Kriminalforsorgen finder det relevant - gå i forskellige former for behandling.

- Tusind tak, sagde han, da han fik dommen - lettet over, at den var betinget.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce