Annonce
112

Fængselsfolk om kritik af exitforløb: Vi må ikke gå i panik

Nedim Yasar, radiovært og tidligere bandemedlem, blev mandag aften skudt og dræbt, da han forlod en reception i Københavns Nordvestkvarter for sin nye bog "Rødder" med undertitlen "En gangsters udvej". Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

- Langt de fleste bandefolk kommer vellykket ud af kriminalitet, siger formand for Kriminalforsorgsforeningen.

Efter drabet på radiovært og tidligere bandemedlem Nedim Yasar har flere politikere været ude og tale om behovet for et gennemsyn af hjælpen til frafaldne bandefolk.

I den forbindelse er det imidlertid vigtigt at huske, at langt de fleste bandemedlemmer før eller siden forlader bandelivet, og at exitprogrammerne på mange måder fungerer godt.

Det siger formand i Kriminalforsorgsforeningen John Hatting, der organiserer de civilt ansatte i landets fængsler.

- Min oplevelse er, at langt de fleste forløb er velfungerende. Vi har rigtig mange eksempler på, at folk kommer vellykket ud af banderne, siger John Hatting.

Samtidig oplever han dog også, at visse afhoppere fortsat føler sig truet, mange år efter at de har forladt banderne. Af den grund ser han et muligt behov for at forlænge exitprogrammerne samt at øge beskyttelsen.

- Det er helt sikkert, at det her er en anledning til at se på, om vi skal hjælpe med bedre beskyttelse. Der er ingen tvivl om, at der er nogen, der er truet. Det skal vi have kigget på nu, siger John Hatting.

Politiinspektør Tenna Wilbert fra Nationalt Forebyggelsescenter (NFC), der står for politiets nationale bandeexitprogram, fortæller også, at drabet giver anledning til eftertanke.

- Sådan en sag må jo ikke ske. Så det giver selvfølgelig altid et grundlag for at kigge indad. Det er lige tidligt nok at dykke ned i, hvad det skal give anledning til, siger hun.

Hun fortæller, at en langvarig trussel som i sagen om Nedim Yasar, der trådte ud af bandemiljøet tilbage i 2012, er usædvanlig.

- Oftest ser vi, at interessen hurtigt falmer, og truslen derved reduceres ret kraftigt, siger Tenna Wilbert, der dog understreger, at beskyttelse kan fortsætte, selv om man er færdig med exitprogrammet.

- Det vil altid være en vurdering i den enkelte sag. Det er meget forskelligt, hvilken trussel der er mod kandidater, der er i exit.

- Men det er klart, at hvis der stadig er en trussel mod dem, der forlader exitprogrammet, skal man selvfølgelig i samarbejde med dem træffe de nødvendige foranstaltninger, siger hun.

31-årige Nedim Yasar havde mandag aften netop deltaget i en reception for sin selvbiografiske bog "Rødder", da han blev dræbt på Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter.

Yasar var for nogle år siden leder af banden Los Guerreros, som var en støttegruppe til Bandidos på den københavnske Vestegn.

Det var udsigten til at blive far, der fik Yasar til at bryde med banden og gå ind i et exitprogram, som han færdiggjorde. I tiden op til bogudgivelsen fortalte Yasar til flere medier, at han frygtede for sit liv.

  • DENMARK Gang member Nedim Yasar shot
    Nedim Yasar, radiovært og tidligere bandemedlem, blev mandag aften skudt og dræbt, da han forlod en reception i Københavns Nordvestkvarter for sin nye bog "Rødder" med undertitlen "En gangsters udvej". Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Annonce
112

Frækt jakke-tyveri i Nakskov

112

Voldsom brand ved motorvejen: - Han skulle ud i en fart

Annonce
Annonce
Lolland

Klar med gigantisk findeløn: - Una er som et familiemedlem

112

Frækt jakke-tyveri i Nakskov

112

Voldsom brand ved motorvejen: - Han skulle ud i en fart

Leder

Et skoleeksempel på social darwinisme

Sport

Gerts vanvittige projekt: - Jeg var helt ristet og forvirret

112

Politiet brugte deres næse: Og så blev tre anholdt

112

Vold i Nakskov: Blev slået flere gange i ansigtet

Guldborgsund

Konservative har fundet deres borgmesterkandidat

Erhverv

Hvordan tjekker jeg, om min nye chef er ok?

Indland

Arbejdsuge på fire dage kan presse børnefamiliers hverdage

Politik

Regeringen sender kvart milliard til nødhjælp i Ukraine

Lolland-Falster

Opdaget i supermarkedet: Butikstyv gik ud med mayonnaise under armen

Nykøbing

Nedslående besked fra legendarisk værtshus

112

Helikopter måtte redde mand til havs

Sport

Efter enorm skuffelse: - Det bliver en hård omgang

Annonce
Annonce
Lolland

Fejrede årsdagen: Men en ville ikke ned at kigge

Guldborgsund

Hhx-elever til gallafest: Se de flotte ankomster

Lolland

Skolekritik: Der er brug for økonomisk støtte

Skole

Tesfaye: Folkeskoleaftale skal tage hånd om lav bestå-procent

Lolland

Vil af med sine apoteker: - Vi har ikke holdt ferie i 10 år

Indland

Statsministeren venter flere russiske hybridangreb

Lolland

Flest i landet: Så mange dumper dansk og matematik på Lolland