Annonce
112

Falck tager 10 år mere med brandslukning på L-F

Falck og Lolland-Falster Brandvæsen har indgået en ny 10-årig aftale om brandslukning på Lolland-Falster. Foto: Ingrid Riis, arkivfoto

Lolland-Falster Brandvæsen og Falck indgår ny aftale og vil i endnu højere grad fremstå som én fælles enhed.

LOLLAND-FALSTER Det bliver også i de kommende 10 år Falck, der skal levere beredskab, når der skal slukkes brande på Lolland-Falster.

Falck og Lolland-Falster Brandvæsen har netop indgået en aftale om brandslukning til en samlet værdi af cirka 260 millioner kroner. Det oplyser Lolland-Falster Brandvæsen i en pressemeddelelse.

Aftalen betyder, at Falck fortsat skal levere beredskab på de ni af 15 stationer, som man gør i dag. Det drejer sig om Nørre Alslev, Stubbekøbing, Nykøbing, Gedser, Nysted, Sakskøbing, Maribo, Rødby og Nakskov.

- Jeg er rigtig glad for, at vi er kommet i mål med den nye aftale. Den sikrer at vi fortsat har et robost brandvæsen på hele Lolland-Falster, siger formanden for beredskabskommisionen, Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen.

Også næstformanden, Guldborgsunds borgmester John Brædder, er tilfreds.

- Med den nye aftale sikrer vi, at de samlede ressourcer under Lolland-Falster Brandvæsen bliver knyttet tættere sammen og fungerer som et hold, siger han.

Og nertop det med at blive knyttet tættere sammen og fungere som et hold er en vigtig del af aftalen, forklarer beredskabsdirektør Peter Søe til Folketidende.

Lolland-Falster Brandvæsen er nemlig bygget på skuldrene af tidligere aftaler fra før kommunalreformen, og udover de brandstationer, som er bemandet af deltidsbrandfolk fra Falck har man eksempelvis også brandvagter på øerne i Smålandshavet samt frivillige, som er tilknyttet brandstationer i blandt andet Maribo og Nykøbing, som Falck ikke er en del af.

Men uanset hvor, man kommer fra, er det meningen at alle brandfolk og øvrige medarbejdere i endnu højere grad, end det allerede i dag er tilfældet, skal opfatte sig som en fælles gruppe. Det skal blandt andet ske ved at lave fælles øvelser, uddannelse og sociale arrangememter.

- På den måde får man også et større kendskab til hinanden, og den enkelte får en større forståelse af, hvordan det samlede beredskab fungerer, og de kan udveksle informationer og snakke sammen på kryds og tværs, forklarer Peter Søe.

Med tiden er det også meningen, at der skal stå det samme på brandfolkenes køretøjer, uanset om det er deltidsbrandfolkene fra en af Falckstationerne, eller de frivillige fra eksempelvis Maribo, der er ude at køre. Og der kommer til at stå Lolland-Falster Brandvæsen på ryggen af alle brandfolkenes dragter.

Peter Søe understreger dog, at der ikke er planer om at nedbryde den korpsånd, der måtte herske ude på de enkelte stationer.

- Den enkelte brandstation er jo stadig sit eget hold i den store organisation, og der er ingen problemer i, at man har sin egen korpsånd blandt folkene der. Det her er heller ikke noget, der alt sammen skal klares nu og her. Det skal integreres løbende over det næste lange stykke tid, og der ligger ikke nogen fast drejebog. Vi må se hen ad vejen, hvad der giver mening i forløbet, siger Peter Søe.

Lolland-Falster Brandvæsen har ialt cirka 400 uniformerede medarbejdere.

Hos Falck glæder man sig over den nye 10-årige aftale.

- Vi er meget glade for en videreførelse af vores tætte samarbejde med Lolland-Falster Brandvæsen, og for at Lolland-Falster Brandvæsen har fastholdt det brede samarbejde med Falck, siger Max Andersen, der er branddirektør i Falck, i pressemeddelelsen.

Den nye brandslukningsaftale underskrives formelt i morgen torsdag i Lolland-Falster Brandvæsens hovedkvarter på Skibevej i Maribo.

  • Falck og Lolland-Falster Brandvæsen har indgået en ny 10-årig aftale om brandslukning på Lolland-Falster. Foto: Ingrid Riis, arkivfoto
Annonce
112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Annonce
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp