cookie-og-privatlivspolitik

112

Handelsplatforme går sammen i kamp mod hæleri

Danskerne køber hvert år brugte varer for milliarder. Nu går Bo Trygt, Gul og Gratis og DBA i kamp mod hæleri.
02. marts 2021 kl. 06:00 Af Ritzau

På internettet er det muligt at sælge sine varer anonymt. Dette skaber bedre vilkår for indbrudstyve, som i højere grad end tidligere sælger hælervarer på forskellige platforme på nettet.

Derfor vil Bo Trygt nu sikre, at sælgere identificerer sig, hvilket skal gøre det mere vanskeligt for tyven at undgå at efterlade digitale fodspor, oplyser Bo Trygt i en pressemeddelelse.

Bo Trygt er en indsats mod blandt andet indbrud skabt af Trygfonden, Realdania, Videncenteret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

Faktisk købte omkring 250.000 danskere stjålne varer for cirka to milliarder kroner alene i 2019.

Et stort problem med hæleri på nettet er, at 78 procent af køberne af brugte varer synes, det er svært at vide, om de varer, de køber, er stjålne. Det viser en Megafon-undersøgelse fra 2020.

Annonce

Derfor vil aktørerne bag Bo Trygt nu arbejde for at få bedre styr på hælervarer udbudt til privatsalg.

Blandt andet er det muligt for sælgere at registrere sig med NemID på handelsplatforme som DBA - også kendt som Den Blå Avis - samt Gul og Gratis, da man på den måde verificerer sin identitet.

Som forbruger bør alarmklokkerne ringe, hvis sælger ikke vil give sig til kende, skriver Bo Trygt.

Da det ikke kun er på handelsplatforme, at internethandlen foregår, håber man også på at få sociale medier med i aftalen.

- Sociale medier er også et vigtigt og stort marked for brugthandel, og derfor håber vi også på, at steder som Instagram og Facebook Marketplace vil være med i vores code of conduct, siger programchef i Bo Trygt Britt Wendelboe.

Annonce

Designermøbler, værktøj, computere, smykker og ure er blandt de mest populære hælervarer. Langt de fleste smykker, der ender på hælermarkedet, stammer fra indbrud i private hjem.

Bo trygt er også i gang med en kampagne kaldet "Hæler? Ikke mig", som skal hjælpe danskerne med at styre udenom hælervarer på nettet.


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE