cookie-og-privatlivspolitik
Kun omridset af det fjernede emblem fortæller, at der er tale om en Peugeot.

3

Billeder

Kun omridset af det fjernede emblem fortæller, at der er tale om en Peugeot.
Foto: Andreas Johansen

112

Ingen vidner og intet motiv

- Der er indtil videre tale om 20 tilfælde af stjålne nummerplader og 10 gange hærværk, oplyser politiet
15. oktober 2019 kl. 11:40 Af Andreas Johansen

Annonce

SUNDBY Normalt emmer boligområdet Sundtoften af fred og ro i nattetimerne. Det er ikke her, de unge kommer for at drikke øl, og beboersammensætningen plejer generelt at sørge for, at området er et ganske trygt sted at være.

Men natten mellem fredag og lørdag skete der noget, der har vendt området på den anden ende: hærværk og tyveri af nummerplader fra biler på adskillige parkeringspladser rundt omkring i området.

Mandag morgen havde Nykøbing Falster Lokalpoliti modtaget 16 anmeldelser om kriminelle forhold i området. Det tal steg til 30 mandag eftermiddag, og tirsdag formiddag hed tallet 31.

- Det er ganske massivt hærværk og tyveri, der er tale om. Der er lavet hærværk på 10 biler, der har fået fjernet emblemer, antenner eller lignende, og så er der lige nu 20 anmeldelser om stjålne nummerplader, fortæller politikommissær Helle Kristoffersen.

I Sundtoften går snakken allerede. Og de færreste ved mere end Claus Olsson, der i 39 år har fungeret som formand for Boligselskabet Vendersbo.

Udover at være manden, mange af områdets beboere ringer til, når de søger svar på spørgsmål om stort og småt, blev Claus Olsson også selv offer for det omfattende hærværkstogt, der fandt sted natten til lørdag.

- Jeg kommer ud og ser, at min bil mangler logoet bagpå. De har vel vippet det af med en kniv eller noget i den retning. Selve emblemet går jeg ikke så meget op i, men hvis de nu har fået brudt lakken i processen, begynder bilen jo at ruste, fortæller Claus Olsson, der også mangler emblemet foran og har fået en ridse ned ad siden på sin Peugeot.

Naboens bil af samme fabrikant havde mandag middag fået stjålet et enkelt ottetal, så modellen var gået fra at være en Peugeot 208 til en Peugeot 20 - og bilen, der var parkeret til venstre for formandens, manglede hele fabrikantens navn.

I alt fortæller Claus Olsson, at fem biler bare på den ene lille parkeringsplads i en eller anden udstrækning var blevet vandaliseret i weekenden.

- Vi har da haft situationer, hvor en rude eller to er blevet slået i stykker, og der er blevet stjålet noget fra bilerne.

- Men vi har aldrig oplevet noget i denne størrelsesorden, det er helt sikkert, fortæller Claus Olsson og ryster på hovedet.

Hans fingre scroller henover telefonen. Den har ringet stort set uafbrudt siden lørdag formiddag, og bekymrede borgere og teknisk udfordrede ældre har haft brug for hjælp med at anmelde skaderne til politiet.

- Det er vigtigt, folk husker at anmelde det som seriehærværk. Så kan man måske undgå selvrisikoen, opfordrer formanden.


Ingen mistænkte

De mange manglende nummerplader og vandaliserede biler giver grund til yderligere efterforskning hos politiet. Men indtil videre er det på bar bund:

- Vi er i øjeblikket ved at se på, hvad vi kan gå videre med. Hvis det var et enkeltstående tilfælde af hærværk mod en bil ville sagen nok blive henlagt, men nu hvor vi har så mange forhold, så gør vi mere ud af det. Vi er meget interesserede i at høre, om nogen har oplevet noget mistænkeligt - biler, der ikke plejer at være i området, mistænkelige personer eller lignende, fortæller politikommissær Helle Kristoffersen.

Sådanne oplysninger kan overdrages til politiet via telefon 114, oplyser hun.

Hvem og hvad der er skyld i det kaos, der nu er ved at blive kastet lys over, vides ikke. Men snakken går i området.

- Torsdag er der mange, der har set nogle rocker-lignende typer, og politiet var også talstærkt mødt op herude - det kan være, det har noget med det at gøre. Det er i hvert fald ikke almindelige drengestreger, når det er gået udover så mange biler. Det har jo taget lang tid. Jeg tror, de har været flere om det, siger Claus Olsson.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce