cookie-og-privatlivspolitik
Østre Landsret har onsdag idømt en ung mand syv års fængsel for vold med døden til følge efter en episode, der udspillede sig i Brønshøj i 2017. En anden ung mand på 22 år mistede livet. Retten på Frederiksberg var nået frem til et andet resultat.
Østre Landsret har onsdag idømt en ung mand syv års fængsel for vold med døden til følge efter en episode, der udspillede sig i Brønshøj i 2017. En anden ung mand på 22 år mistede livet. Retten på Frederiksberg var nået frem til et andet resultat.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

112

Landsret lader ung mand slippe for drabsdom trods dræbende stik

En 20-årig dømmes for vold med døden til følge for ét dræbende knivstik. Byretten kom frem til andet resultat.
15. maj 2019 kl. 14:25

Annonce

Østre Landsret ser med mildere øjne på en ung mand, der i byretten blev kendt skyldig i at dræbe en 22-årig mand med et enkelt knivstik i hjertet.

Landsretten er ikke af den overbevisning, at det var meningen, at Carlito Kassitah skulle miste livet under episoden, der udspillede sig i en lejlighed i Brønshøj natten til 2. juledag i 2017.

Derfor er Hamou Noureddine Haloui onsdag kendt skyldig i vold med døden til følge og ikke drab, som Retten på Frederiksberg fandt frem til sidste år.

Den nu 20-årige gerningsmand idømmes en fængselsstraf på syv år. I byretten blev han idømt 12 års fængsel.

Det oplyser Østre Landsret onsdag.

Sagen blev ført som en nævningesag, og Casper Andreasen, der mødte som forsvarer i retten, påpeger, at det ikke var en enig landsret, der nåede frem til resultatet.

- Han er dømt for, at det er ham, som stak én gang med kniven. Det er de enige om, siger han.

- Dér, hvor de ikke er enige, handler om, hvorvidt han stak for at slå ihjel eller for at udøve vold, uddyber forsvareren.

I straffesager, der for eksempel omhandler drab, hvor anklageren kræver mindst fire års fængsel, medvirker der nævninger.

I landsretten er der ni nævninger og tre dommere. I sagen mod den 20-årige stemte tre dommere og fem nævninger for, at der var tale om drab. Men fire nævninger stemte for vold med døden til følge.

Der skal være et kvalificeret flertal blandt nævningerne, når der skal træffes sådan en afgørelse, påpeger anklager Heidi Ann Dearman.

- Jeg må indrømme, at jeg er meget overrasket over nævningetingets afgørelse. Anklagemyndigheden har fra start ment, der var tale om et klokkeklart drab, siger hun efter afgørelsen.

Drabet skal være sket i forbindelse med et skænderi i lejligheden. Politiet blev kontaktet tidligt om morgenen 26. december 2017 04.32.

Betjentene ankom til lejligheden seks minutter senere, og gerningsmanden blev anholdt klokken 04.45.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

Annonce