mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik
Retten i Helsingør har tirsdag afsagt dom i en grov voldtægtssag. Anklagemyndigheden overvejer at anke straffen på fire års fængsel.
Retten i Helsingør har tirsdag afsagt dom i en grov voldtægtssag. Anklagemyndigheden overvejer at anke straffen på fire års fængsel.
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

112

Mand voldtog kæreste: Vil du overleve, siger du undskyld

Overgreb startede i campingvogn på Lolland.
16. oktober 2018 kl. 14:34 Af /ritzau/

Annonce

- Du så forleden, at det bliver hårdere og hårdere, skal en voldtægtsmand have sagt til sin kæreste.

Et kæresteforhold i Nordsjælland tog tidligere i år en voldsom drejning, da en 51-årig kvinde blev udsat for flere overgreb.

Tirsdag har Retten i Helsingør valgt at straffe manden, der er 48 år, med fire års fængsel.

Det første overgreb fandt sted i en campingvogn på Lolland. På et tidspunkt mellem 16. og 17. juni i år holdt manden kæresten hårdt for munden, slog hende i ansigtet og tiltvang sig samleje.

Et par uger senere opholdt parret sig i kvindens hjem i Snekkersten, da den 48-årige gentog forbrydelsen. Denne gang slog han hende med knyttet næve i ansigtet og rev hendes tøj i stykker, inden han voldtog hende.

Overgrebene var ikke kun fysiske. Manden er også dømt for diverse trusler mod kæresten.

- Hvis du gerne vil dø nu, så fortsæt med at skrive til mig og vær dum at høre på. Ellers skriver du undskyld, skal den 48-årige have sagt på kvindens telefonsvarer 6. juli.

- Du så forleden dag, at det bliver hårdere og hårdere, og det gør det også næste gang, lød det videre på indspilningen.

Manden skal også have set sig sur på en 53-årig kvinde og en 29-årig mand. Han er også dømt for at have truet dem begge.

Anklager Christina Schønsted havde krævet ham idømt fængsel i fem et halvt år, men retten landede altså et stykke lavere. Retten frifandt også den tiltalte for et voldtægtsforsøg mod kæresten.

- Retten havde en anden opfattelse af, hvordan strafudmålingen skulle være. Når jeg har haft mulighed for at læse dommen og præmisserne, vil jeg vurdere, hvorvidt dommen bør ankes, siger anklageren.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN ENEMARK

Børnefamilie valgte… 14. november 2018 kl. 16.03

AF: LINDA SOMMER

Tag ansvar for styrke… 12. november 2018 kl. 01.13

AF: JOHN WENNERWALD

Anoreksi og forældrerollen 11. november 2018 kl. 22.44

AF: PER JOHANNES ESKILDSEN

Svindel og humbug 11. november 2018 kl. 00.46

AF: LILLI RUTHERFORD

Hvor er vi heldige i Guldborgsund 10. november 2018 kl. 16.03

AF: LILLI RUTHERFORD

Hvorfor skriver I om… 10. november 2018 kl. 13.22

Annonce