Andre tjenester
Vi har observeret, at du har installeret en adblocker. Vi kan derfor ikke vise dig vores annoncer. Det er vi rigtig kede af, da indtægterne fra annonceringen er med til at vi på daglig basis kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.
Vi håber derfor, at du i din adblocker, vil tillade visning af annoncer fra folketidende.dk. Selvom du tilføjer folketidende.dk, vil du stadig undgå reklamer fra andre sites.
Klik på dit adblock ikon i browseren. Tilføj domænet folketidende.dk under tilladte domæner. Næste gang du besøger os vil reklamerne kunne vises.
Tak for hjælpen og god læselyst!
Lolland-Falsters Folketidende
Par i London fik beslaglagt ejendomme og penge. Højesteret afviser adgang til Bagmandspolitiets materiale.
Et ægtepar bosat i London skal ikke have adgang til Bagmandspolitiets materiale i den enorme sag om bedrageri med udbetaling af udbytteskat, som de er sigtet i.
Det har tre dommere i Højesteret bestemt i en kendelse, som afslår ønsket fra parrets danske forsvarer, advokat Henrik Stagetorn.
Det vil være betænkeligt, såfremt manden og kvinden samt deres advokater i Storbritannien og Tyskland får udleveret papirerne, mener dommerne.
Undervejs i striden har Bagmandspolitiet advaret om, at der er risiko for, at der vil ske en ukontrolleret spredning af politiets materiale. Det er ikke godt nok, at de udenlandske advokater har tilbudt at underskrive en erklæring om, at de ikke vil videregive oplysningerne.
Opgøret udspringer af, at Retten i Lyngby i sommeren 2017 beslaglagde ejendomme, biler og penge, som tilhører parret. Og det er i forbindelse med en kamp mod beslaglæggelsen, at manden og kvinden vil have adgang til politiets papirer.
- Det er svært at imødegå materiale, når man ikke må se det, har Henrik Stagetorn tidligere sagt.
Imidlertid slår Højesteret i afgørelsen fast, at parrets menneskerettigheder ikke krænkes.
Manden påstås at have spillet en væsentlig rolle, da blandt andet amerikanske og malaysiske pensionskasser angiveligt førte skattevæsenet bag lyset og uberettiget fik udbetalt refusion for udbytteskat.
I alt er statskassen blevet lænset for 12,7 milliarder kroner, mener myndighederne.
Anklagemyndighedens modstand mod at frigive papirerne begrundes med, at materialet også fortæller om en række andre personer og om politiets efterforskning af pengestrømme.
Desuden er sagen helt speciel. Den handler om bedrageri begået af et yderst velorganiseret internationalt netværk af personer med betydelige ressourcer, lyder anklagemyndighedens beskrivelse.
KOMMENTARER