cookie-og-privatlivspolitik
Statsadvokat Morten Niels Jakobsen står i spidsen for Bagmandspolitiet, der netop har fået Højesterets accept af, at to mistænkte i sagen om svindel med refusion af udbytteskat ikke skal have udleveret politiets materiale. (Arkivfoto)
Statsadvokat Morten Niels Jakobsen står i spidsen for Bagmandspolitiet, der netop har fået Højesterets accept af, at to mistænkte i sagen om svindel med refusion af udbytteskat ikke skal have udleveret politiets materiale. (Arkivfoto)
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

112

Mistænkte i sag om udbytteskat får nej til papirer

Par i London fik beslaglagt ejendomme og penge. Højesteret afviser adgang til Bagmandspolitiets materiale.
12. februar 2019 kl. 12:45 Af /ritzau/

Annonce

Et ægtepar bosat i London skal ikke have adgang til Bagmandspolitiets materiale i den enorme sag om bedrageri med udbetaling af udbytteskat, som de er sigtet i.

Det har tre dommere i Højesteret bestemt i en kendelse, som afslår ønsket fra parrets danske forsvarer, advokat Henrik Stagetorn.

Det vil være betænkeligt, såfremt manden og kvinden samt deres advokater i Storbritannien og Tyskland får udleveret papirerne, mener dommerne.

Undervejs i striden har Bagmandspolitiet advaret om, at der er risiko for, at der vil ske en ukontrolleret spredning af politiets materiale. Det er ikke godt nok, at de udenlandske advokater har tilbudt at underskrive en erklæring om, at de ikke vil videregive oplysningerne.

Opgøret udspringer af, at Retten i Lyngby i sommeren 2017 beslaglagde ejendomme, biler og penge, som tilhører parret. Og det er i forbindelse med en kamp mod beslaglæggelsen, at manden og kvinden vil have adgang til politiets papirer.

- Det er svært at imødegå materiale, når man ikke må se det, har Henrik Stagetorn tidligere sagt.

Imidlertid slår Højesteret i afgørelsen fast, at parrets menneskerettigheder ikke krænkes.

Manden påstås at have spillet en væsentlig rolle, da blandt andet amerikanske og malaysiske pensionskasser angiveligt førte skattevæsenet bag lyset og uberettiget fik udbetalt refusion for udbytteskat.

I alt er statskassen blevet lænset for 12,7 milliarder kroner, mener myndighederne.

Anklagemyndighedens modstand mod at frigive papirerne begrundes med, at materialet også fortæller om en række andre personer og om politiets efterforskning af pengestrømme.

Desuden er sagen helt speciel. Den handler om bedrageri begået af et yderst velorganiseret internationalt netværk af personer med betydelige ressourcer, lyder anklagemyndighedens beskrivelse.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

Annonce