cookie-og-privatlivspolitik
Flugtbilen blev afhentet ved Farø. Arkivfoto
Foto: Claus Hansen

112

Ny anholdelse i sag om fangeflugt

Endnu en person er anholdt i forbindelse med befrielsesaktion ved Nykøbing Sygehus af fange fra Storstrøm Fængsel.
09. januar 2019 kl. 15:34 Af Margit Olsen

Annonce

Onsdag er en 26-årig mand fra Storkøbenhavn blevet anholdt, som den femte i sagen, og sigtet for medvirken og deltagelse i den meget spektakulære befrielsesaktion ved Nykøbing Sygehus 26. september sidste år.

Ved fangeflugten blev en indsat fra Storstrøm Fængsel befriet af flere personer, da han sammen med fængselspersonale ankom til sygehuset. Befrielsesaktionen skete udenfor sygehuset ved indgangen til akutafdelingen, hvor gerningsmændene truede to fængselsbetjente med peberspray og en pistol og tvang dem væk fra den fangetransport, han sad i.

Det førte til en omfattende politiaktion, hvor Sydmotorvejen var lukket i flere timer henover Farø, fordi man her fandt den flugtbil, fangen og hans befriere var flygtet i.

En af de medvirkende ved flugtaktionen blev da også anholdt i nærheden, og cirka 11 timer senere fandt politiet den flygtede fange gemt i bagagerummet på en bil, som politiet standsede på Øresundsvej på Amager. Både den befriede fange, og den person han var sammen med, blev anholdt og varetægtsfængslet.

I midten af oktober blev også en 21-årig mand fra Hvidovre anholdt og varetægtsfængslet i sagen.

Den 26- årige mand, som nu er anholdt, er lige som de øvrige sigtede i sagen kendt af politiet i forvejen, oplyser politikommissær Ove Groth fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Politiet vil af hensyn til efterforskningen ikke udtale sig om motivet bag befrielsesaktionen, eller hvilken relation de involverede har til hinanden.

Den 26-årige bliver fremstillet i grundlovsforhør torsdag med krav om varetægtsfængsling.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce