cookie-og-privatlivspolitik

112

Opholdsforbud i Kødbyen og Nørrebroparken forlænges

På grund af et højt antal coronasmittede har Københavns Politi valgt at forlænge opholdsforbud.
23. september 2020 kl. 09:00 Af Ritzau

Annonce

Københavns Politi forlænger opholdsforbud i Kødbyen og Nørrebroparken frem til 30. september. Opholdsforbuddet er gældende i tidsrummet fra klokken 22-02.

- Vi befinder os fortsat i en alvorlig situation med høje smittetal. Derfor er det nødvendigt at fastholde stramningerne i de pågældende områder, så vi undgår, at folk stimler sammen med risiko for smittespredning, siger politidirektør Anne Tønnes i en pressemeddelelse.

Området Kødbyen på Vesterbro i København rummer en række restauranter, barer og værtshuse.

Disse skal på grund af de gældende coronarestriktioner lukke klokken 22. For at forhindre sammenstimlen på områderne udenfor har politiet derfor indført opholdsforbud.

Der er også opholdsforbud i dele af Nørrebroparken på Nørrebro i København, hvor der efter politiets vurdering er risiko for at folk vil stimle sammen som alternativ til det lukkede natteliv.

- Jeg vil gerne appellere til, at alle tager ansvaret på sig og springer festlighederne over og går hjem, når byen lukker klokken 22, siger Anne Tønnes i pressemeddelelsen.

Ud over de egentlige forbudszoner har politiet etableret en række såkaldte advarselszoner i København. Zonerne er områder, hvor politiet holder et særligt vågent øje, og hvor der traditionelt er mange mennesker i nattelivet.

Det drejer sig blandt andet om Gothersgade ved Kongens Nytorv, hvor der ligger stribevis af beværtninger, Islands Brygge, dele af Fælledparken, Dronning Louises Bro, Vestergade, Göteborg Plads og området ved Sandkaj.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historien om Kaj Munk skal… 27. oktober 2020 kl. 07.05

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce