cookie-og-privatlivspolitik
Offerrådgivningen er en frivillig organisation, som blev oprettet af Justitsministeriet i 1997. De 12 rådgivninger rundt om i landet havde sidste år flere end 5.000 rådgivninger i telefonen, møder og andre aktiviteter med ofre, vidner og pårørende. Halvdelen blev henvist af politiet, oplyser Offerrådgivningen i Danmark. (Arkivfoto)
Offerrådgivningen er en frivillig organisation, som blev oprettet af Justitsministeriet i 1997. De 12 rådgivninger rundt om i landet havde sidste år flere end 5.000 rådgivninger i telefonen, møder og andre aktiviteter med ofre, vidner og pårørende. Halvdelen blev henvist af politiet, oplyser Offerrådgivningen i Danmark. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

112

Organisation: Ofre stilles dårligere med nedskæring af Rigspolitiet

Offerrådgivningen i Danmark retter appel til folketingspolitikere. 200 frivillige rådgiver ofre og vidner.
22. september 2021 kl. 08:50 Af Ritzau

Ofre for forbrydelser risikerer at få en forringet rådgivning, når Rigspolitiet skæres ned til halv størrelse.

Det er budskabet fra den frivillige organisation Offerrådgivningen i Danmark i to henvendelser til Folketingets retsudvalg.

I forbindelse med en stor omlægning af Rigspolitiet er det blandt andet besluttet at fjerne et sekretariat for offerrådgivning og konfliktråd.

Det skal i stedet placeres i Politiets Administrative Center i Holstebro.

Men manøvren får kritik fra den frivillige organisation. Den fungerer som paraply for de 12 lokale rådgivninger rundt om i landet. Her arbejder 200 frivillige rådgivere.

Annonce

"Hvis dette bliver til virkelighed, skønner vi, at det vil betyde en aktiv forringelse af ofre, vidner og pårørendes vilkår i Danmark," står der i et notat, som er sendt til politikerne i retsudvalget.

Organisationen peger på, at Rigspolitiet blandt andet har ansvaret for, at de lokale offerrådgivninger modtager en tilstrækkelig god uddannelse.

Desuden har det værdi, at ordensmagten fra centralt hold udstikker kursen for de lokale politikredse, hedder det.

Torsdag får Offerrådgivningen i Danmark foretræde for retsudvalget.

Nedskæringen af Rigspolitiet er besluttet i forbindelse med et bredt politisk forlig. Det blev indgået i december sidste år.

Annonce

Forinden havde statsminister Mette Frederiksen (S) i sin åbningstale i Folketinget i oktober 2019 forberedt indgrebet. Hun luftede sin mistanke om, at "pseudoarbejdet" havde fået lov at tage tid fra "det rigtige arbejde" i politiet.

Halveringen af Rigspolitiet får betydning på en række områder. For eksempel nedlægges Nationalt Færdselscenter. Fra centralt hold vil der ikke længere blive lavet detaljerede operationsplaner for indsatsen.

Den del af planen har gjort direktøren i Rådet for Sikker Trafik nervøs.

- Jeg er da lidt bekymret for, at en så central spiller på området forsvinder og bliver nedlagt, sagde Mogens Kjærgaard Møller sidste måned til Ritzau.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE