cookie-og-privatlivspolitik
Advokaterne, der repræsenterer en dansk og norsk kvinde, der blev dræbt i Marokko sidste år, vil have retssagen mod gerningsmændene udsat. (Arkivfoto)
Advokaterne, der repræsenterer en dansk og norsk kvinde, der blev dræbt i Marokko sidste år, vil have retssagen mod gerningsmændene udsat. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

112

Retssag i Marokko om dobbeltdrab er udsat

30. maj ventes retssag om drab på den danske og norske kvinde i Marokko at blive genoptaget, siger forsvarer.
16. maj 2019 kl. 15:48

Annonce

Retssagen i Marokko mod fire mænd for drabet på en dansk og en norsk kvinde er udsat for anden gang, oplyser en forsvarer til den norske avis VG.

Retssagen genoptages 30. maj.

- Retssagen er udsat, mens man afventer, at staten Marokko får udnævnt en advokat, siger forsvarsadvokaten, Hafida Makssaoui.

Hun repræsenterer de fire hovedanklagede i sagen.

Det var ifølge DR Nyheder de advokater, der repræsenterer kvinderne, som bad om, at sagen skulle udsættes.

Det oplyser DR's Mellemøst-korrespondent Michael S. Lund, der var til stede i retssalen i byen Sale, der ligger lidt uden for hovedstaden Rabat.

Ofrene var den 24-årige Louisa Vesterager Jespersen, der stammede fra Ikast, og den 28-årige Maren Ueland fra Bryne i Rogaland i Norge.

De to kvinder blev fundet døde 17. december i et øde bjergområde nær landsbyen Imlil, cirka en times kørsel fra Marrakesh. De havde været på vandretur i Atlasbjergene, hvor de skulle sove i telt.

Ofrenes advokater forlanger ifølge DR, at der vil være en repræsentant fra staten Marokko til stede i retssalen, når den genoptages.

Advokaterne vil kræve, at staten drages til ansvar for drabene og udbetaler erstatning til ofrenes familier, lyder det.

Onsdag skrev VG, at tre marokkanske mænd, der er tiltalt for drabene, ellers ventede at tilstå torsdag, når retssagen skulle fortsætte.

Oplysningerne fik VG på baggrund af indsigt i retsdokumenter i sagen, hvor der indgår afhøringer af de tre marokkanske mænd.

Der er samlet set 24 mistænkte i sagen, hvoraf fire er hovedmistænkte. Den fjerde, der ikke ventes at tilstå, skal angiveligt ikke have begået drabene, men hjulpet med at forberede et skjulested.

Ifølge VG havde han oprindeligt fortalt, at han forsøgte at stoppe de andre, men den forklaring har han siden ændret.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

Annonce