cookie-og-privatlivspolitik
Natten til søndag lukker Storebæltsbroen to gange kortvarigt, da man skal udføre en test i fuld skala af de mobile autoværn på broen. (Pressefoto).
Natten til søndag lukker Storebæltsbroen to gange kortvarigt, da man skal udføre en test i fuld skala af de mobile autoværn på broen. (Pressefoto).
Foto: A/S Storebælt/Free

112

Storebæltsbroen skal teste autoværn og lukker kortvarigt

Natten til søndag må bilister i tidsrummet mellem 02.00 og 04.30 væbne sig med tålmodighed på Storebæltsbroen.
27. november 2021 kl. 18:00 Af Ritzau

Natten til søndag bliver Storebæltsbroen lukket kortvarigt. To gange i nattens løb vil broen i en lille halv time ad gangen blive spærret i begge retninger. Det sker i forbindelse med en test af sikkerhedsudstyr på broen.

Driftsselskabet A/S Storebælt oplyser i en pressemeddelelse, at spærringerne vil forekomme i perioden mellem klokken to og klokken halv fem natten til søndag.

Det er broens såkaldte mobile overledninger, som skal testes. De mobile overledninger er flytbare autoværn, som automatisk kan flyttes og benyttes til at lede trafikken fra ét spor på broen over i det modgående.

De flytbare autoværn er installeret fire steder på broen og er 60 meter lange.

Nattens test er den anden af i alt to planlagte test i denne omgang. Den første test blev udført for to uger siden. Også den foregik, mens de færreste rakkede rundt på motorvejene, nemlig om natten.

Annonce

Det er anvendelsen af trafiktavler og bommen til styring af trafikken, som i denne omgang skal testes. Ifølge driftsselskabet er det nødvendigt med en test i fuld skala, og derfor er det nødvendigt at lukke broen kortvarigt.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE