cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

To kvæstet i ulykke: Spritbilist havde promille på 2,95

23-årig mand fra Letland idømt 14 måneders fængsel og udvisning af Danmark efter natlig trafikulykke på Falster.
23. november 2021 kl. 13:05 Af Jakob Poulsen

En 23-årig mand fra Letland blev mandag ved Retten i Nykøbing idømt et år og to måneders ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark i 12 år og frakendt førerretten i seks år i forbindelse med en sag om en alvorlig trafikulykke på Gåbensevej ved Nørre Alslev.

Ulykken skete ved 02.30-tiden natten til søndag 5. september, da manden i en varebil stødte frontalt sammen med en personbil med to mænd.

Ifølge anklageskriftet kørte manden i den forkerte side af vejen, da ulykken skete, og hans promille blev efterfølgende målt til 2,95, oplyser pressedommer Anne Bundgaard.

Ved sammenstødet pådrog føreren af personbilen sig betydelige skader, herunder et brud på en lændehvirvel, mens passageren fik skader på brystkassen.

På grund af mandens høje promille blev varebilen, han kørte i, beslaglagt på stedet af politiet. Ifølge politiets oplysninger dagen efter ulykken kom den 23-årige selv lettere til skade.

Annonce

Pressedommer Anne Bundgaard oplyser, at manden i retten erkendte at have kørt bilen på den pågældende strækning. Han kunne dog ikke forklare nærmere om sammenstødet.

Føreren af den modkørende bil - ifølge politiet en mand fra Vordingborg - forklarede, at han blandt andet blev opmærksom på varebilen, fordi den kørte med det orange arbejdsblink tændt. Han forsøgte at undvige varebilen, mens altså forgæves.

Det oplyses, at den tiltalte, og nu dømte, ikke kørte for stærkt på ulykkestidspunktet.

Den lettiske mand var også tiltalt for at have stjålet varebilen, han kørte i, men dette forhold blev han frifundet for, da retten lagde til grund, at bilen var stillet til rådighed for ham af hans arbejdsgiver.

Manden udbad sig betænkningstid med henblik på eventuelt at anke til landsretten. Han blev varetægtsfængslet efter dommen. Manden har også siddet varetægtsfængslet, siden ulykken skete.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE