cookie-og-privatlivspolitik
Private hjem flere steder i Jylland havde i løbet af 2018 besøg af tre langfingrede mænd, lyder det i tiltale. Mændene stjal designermøbler for 3,5 millioner kroner, mener politiet. (Arkivfoto).
Private hjem flere steder i Jylland havde i løbet af 2018 besøg af tre langfingrede mænd, lyder det i tiltale. Mændene stjal designermøbler for 3,5 millioner kroner, mener politiet. (Arkivfoto).
Foto: Erik Refner/Ritzau Scanpix

112

Tre mænd tiltalt for tyveri af designermøbler for millioner

En lang række private hjem i Jylland har haft uønsket besøg, hvor Wegner-stole og PH-lamper er blevet hapset.
23. maj 2019 kl. 11:36 Af /ritzau/

Annonce

Tre mænd i 20'erne er blevet tiltalt for at have stjålet særligt Wegner-stole og PH-lamper til en værdi af 3,5 millioner kroner.

Tyvekosterne har de fået fingre i ved at have begået 30 forskellige indbrud i en stribe private hjem i Jylland, lyder det i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

I løbet af sidste år har de tre mænd ifølge tiltalen været ubudne gæster 30 forskellige steder.

De langfingrede mænd gik målrettet efter designervarer.

Mændene er 22, 23 og 25 år, og de kommer alle fra Aarhus-området. Indbruddene er dog blevet begået både i Nordjylland, Midt- og Vestjylland, Sydøstjylland og Østjylland.

Det er Særlig Efterforskning Vest (SEV), som efterforsker organiseret kriminalitet på tværs af politikredsene i Vestdanmark, der har anholdt de tre mænd. De blev anholdt i december sidste år, men det er altså først nu, at et anklageskrift ligger klar.

- Der er efter vores vurdering tale om særdeles organiserede indbrud, som har været nøje planlagt. Der er stjålet for millioner fra mange forskellige borgere, så det er en alvorlig sag, siger anklager hos SEV Jhin Lee i pressemeddelelsen.

Da politiet anholdt de tre mænd, blev der fundet en lang række tyvekoster gemt i en bygning.

Flere af kosterne blev siden offentliggjort med billeder, og politiet har haft held med at finde ejerne til flere af de stjålne varer.

Det var dog ikke kun private hjem, der fik ubudne gæster. De tre mænd er også tiltalt for at have stjålet to biler fra et autoværksted i Aalborg.

Retssagen mod de tre mænd finder sted i løbet af efteråret. De præcise datoer er dog endnu ikke lagt fast.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: ANTON EBSEN

Hejs flaget! 18. september 2019 kl. 10.47

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

AF: LARS STIG HANSEN

Marielyst torv – gener fra… 07. september 2019 kl. 21.59

Annonce