cookie-og-privatlivspolitik

112

Uro fører til at to personer ikke må færdes i dele af Korsør

Torsdag anholdt politiet 24 personer på Motalavej, hvor to familier ligger i strid. Nu har to fået zoneforbud.
07. august 2020 kl. 12:49 Af Ritzau

Annonce

En eskalerende strid mellem to familier i området omkring Motalavej i Korsør har fredag fået politiet til at meddele et zoneforbud til to personer.

Det betyder, at de i foreløbig en måned ikke må færdes eller tage ophold i en radius af 500 meter fra området.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Zoneforbuddet kommer, efter at politiet torsdag aften anholdt 24 personer på Motalavej for at forhindre et masseslagsmål.

De anholdte er sigtet for vold, brud på våbenloven samt for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

I begyndelsen af ugen rykkede politiet ud til et større slagsmål, hvor der blev anvendt tåregas for at få opretholdt ro og orden.

Politiet mener, at to familier med indvandrerbaggrund ligger i strid med hinanden, og at det har affødt flere alvorlige episoder.

Det førte til, at politidirektør Lene Frank onsdag oprettede en såkaldt visitationszone. Det er et afgrænset område, hvor retsplejelovens almindelige regler om kropsvisitation er sat ud af kraft.

I zonen må politiet kropsvisitere og ransage biler uden at have en rimelig grund til at mistænke den pågældende for at have urent mel i posen.

De 24, der blev anholdt torsdag, er alle løsladt. Men fredag har to af dem altså fået et zoneforbud. Det kan meddeles personer, der "udviser særlig utryghedsskabende adfærd eller ved sin adfærd bidrager til at skabe særlig utryghed", som politiet skriver i pressemeddelelsen.

Det betyder som nævnt, at de ikke må opholde sig eller færdes i området. De må dog godt gå til og fra bopælen for at købe ind eller gå på arbejde.

- Vi oplevede i går aftes, at der fortsat er stor vilje til at indlade sig i slagsmål og voldelige opgør, og vi oplever i det hele taget, at flere personer optræder utryghedsskabende i området, siger politidirektør Lene Frank i pressemeddelelsen fredag.

- I første omgang har vi identificeret to personer i målgruppen for et zoneforbud, men vi har flere personer i kikkerten. Hvis uroen fortsætter, kan deltagerne således se frem til, at de også kan blive mødt med zoneforbud.

Overtrædelse af et zoneforbud straffes første gang normalt med syv dages ubetinget fængsel.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce