cookie-og-privatlivspolitik
Formand for Akademikerne Lars Qvistgaard (mf.) har varslet konflikt på vegne af sine medlemmer.
Formand for Akademikerne Lars Qvistgaard (mf.) har varslet konflikt på vegne af sine medlemmer.
Foto: Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen

Erhverv

Hospitaler og kommuner er udpeget som strejkemål

Strejkevarsler fra en stribe faglige organisationer er mandag sendt til arbejdsgiverne. Se her hvad de betyder for lokale hospitaler.
05. marts 2018 kl. 11:02

Annonce
FAKTA
For så vidt angår speciallæger i radiologi og anæstesiologi, der er ansat i henhold til Overenskomst for overlæger, og læger ansat i henhold Overenskomst for underordnede læger, der er beskæftiget indenfor specialerne radiologi og anæstesiologi: - Nykøbing F. Sygehus - Næstved Sygehus - Sjællands Universitetshospital - Slagelse Sygehus

Flere faggrupper sender mandag officielt deres strejkevarsler til deres offentlige arbejdsgivere. Blandt andet akademikere, ingeniører og sygeplejersker har således sendt strejkevarsler forud for en mulig storkonflikt fra 4. april.

Faggruppen Akademikerne har sendt konfliktvarsel for 5500 akademikere i regioner og kommuner.

- Vi kæmper for at nå en forhandlingsløsning i Forligsinstitutionen, men det bliver svært.

- Vi vil ikke finde os i at indgå aftaler med en modpart, som ikke vil lytte.

- Hvis ikke de offentlige arbejdsgivere skifter kurs, er de i gang med at kortslutte grundlæggende dele af den unikke danske sammenhængskraft, skriver Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, i en pressemeddelelse.

Dansk Sygeplejeråd (DSR) har udtaget omkring 6000 sygeplejersker til en eventuel strejke. Kræftområdet, børneafdelinger og psykiatrien er holdt fri.

- Jeg sidder med oplevelsen af, at arbejdsgiverne på forhånd har besluttet, at de offentligt ansatte skal trynes, og at de koordinerer meget tæt.

- Den opfattelse har alle organisationer for offentligt ansatte, og derfor er der også et historisk sammenhold på tværs af faggrupperne, skriver formand for DSR, Grete Christensen.

Fredag blev der meldt bredt ud fra fagbevægelsen om, hvor der kan forventes at blive strejket i forbindelse med en potentiel storkonflikt.

Parterne er uenige om blandt andet lærernes arbejdstid og lønstigninger i en kommende overenskomst.

- De offentligt ansatte har vist stort samfundsansvar og været tilbageholdende ved overenskomsterne i 2011, 2013 og 2015.

- Men nu er der fremgang i Danmark, og vi kan ikke acceptere endnu et kriseforlig, skriver akademikernes Lars Qvistgaard.

Ifølge pressemeddelelsen vil ti kommuner, deriblandt Høje-Taastrup, blive ramt. Her hører blandt andet borgmester Michael Ziegler (K) , chefforhandler for Kommunernes Landsforening, hjemme.

Desuden rammes så godt som alle hospitaler.

Fredag fortalte Forhandlingsfællesskabet, der dækker over 51 faglige organisationer og over 500.000 medlemmer i kommuner og regioner, at man varslede konflikt fra 4. april.

Mandag indledes de egentlige forhandlinger i Forligsinstitutionen mellem de statsansatte og innovationsminister Sophie Løhde (V).

Tirsdag forhandler lærerne og KL, mens parterne på det regionale område afventer de øvrige forhandlinger

Forligsmanden har mulighed for at udskyde konflikten med to uger to gange, hvis det vurderes, at yderligere forhandlinger kan bane vejen for et overenskomstforlig.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringen giver ingen julegaver 16. december 2018 kl. 22.26

AF: CONNI NIS-HANSEN

Snigmord på offentlig… 16. december 2018 kl. 12.07

AF: ANDREAS ELLEBY

Lolland bank ingen selv indsigt 14. december 2018 kl. 06.06

AF: JOHN WENNERWALD

Økonomisk uansvarligt 09. december 2018 kl. 20.43

AF: PER BERNER

Præstegården i Rødby 09. december 2018 kl. 16.45

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Afviste kriminelle… 08. december 2018 kl. 18.32

Annonce