cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto

Erhverv

Virksomheder strømmer til Lolland og Falster

De seneste 5 år er antallet af nye virksomheder på Lolland og Falster steget med 43 procent.
04. april 2016 kl. 08:50

Mens der i 2010 blev etableret 217 nye virksomheder var det tal 312 i 2015. Og det er både udenlandske og danske virksomheder, der strømmer til Lolland og Falster. Det viser beregninger Væksthus Sjælland har lavet for DR Sjælland.

En af de virksomheder, der har valgt København fra til fordel for Holeby på Lolland er den Norske milliard-koncern Tomagruppen, der leverer en række facility-ydelser indenfor blandt andet rengøring og kantinedrift.

-På Lolland er vi meget tæt på de mennesker, der træffer beslutningerne, og det er helt afgørende. I en stor by som København vil vi hurtigt forsvinde i mængden, siger direktør for Tomagruppen i Danmark, Lars Andreassen til DR Sjælland.

Det er især de mange anlægsopgaver i området og udsigten til den kommende Femern Bælt-forbindelse, som ventes færdig i 2020'erne, som får virksomhederne til at placere sig på de danske sydhavsøer, siger direktør for den erhvervsfremmende organisation Busineess LF, Steen Wæver.

-Virksomhederne ser en mulighed for at sidde mellem to metropoler som er København og Hamborg, hvor man er tæt på både det nordiske marked og kontinentet, siger Steen Wæver til DR Sjælland.

Annonce

Også 3F på Lolland mærker, at flere af deres medlemmer er kommet i arbejde.
-Vi mærker en stigning i væksten, ikke kun i byggesektoren men også i industrien, hvor en lang række virksomheder ansætter, siger formand for 3F Lolland Jørgen Kozak Nielsen til DR Sjælland.

Arbejdsløsheden for 3Fs medlemmer i Lolland og Guldborgsund er generelt faldet med 25 procent det seneste år.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE