cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Aftenskole ånder lettet op. Guldborgsund Kommune prioriterer aftenskoles lokaler

Guldborgsund Kommune arbejder for at skaffe nye lokaler til aftenskolekursister i Guldborgsund Kommune. Det udtaler Chris McKay, der er aftenskoleleder for Fora Fritid og næstformand i Guldborgsund Kommunes Folkeoplysningsudvalg.
15. november 2021 kl. 15:06 Af Chris McKay

Aftenskolen Fora Fritid udbyder blandt meget andet fremmedsprog-, keramik-, håndarbejde-, yoga- og afspændingskurser for op mod 3.500 årlige kursister. Det bliver til ca. 6.500 årlige timer, og fra næste år skal de foregå i nye lokaler.

En række af disse kurser bliver i øjeblikket gennemført på Byskolen, en tidligere folkeskole i Nykøbing F. bymidte, som sættes til salg i 2022. Der er hårdt brug for flere boliger i og omkring Nykøbing F., og Byskolens beliggenhed i Skolegade er ideelt til formålet.

Guldborgsund Kommunes Center for Teknik og Miljø arbejder på at anvise egnede lokaler til Fora Fritids aktiviteter, som påkræves i Folkeoplysningsloven, men det har vist sig at være en nærmest uoverskuelig opgave. Der findes ganske få muligheder for at anvise egnede lokaler til Fora Fritids mange kurser, hvoraf hovedparten er i dagtimerne.

Der har været mange øjne på sagen i løbet af det sidste år. Direktør for Borger og Branding, Alma Larsen og direktør for Center for Teknik og Miljø, Christian Refstrup, sammen med Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætning og Lene Rikke Bresson, Centerchef for Kultur, Fritid, Turisme og Bosætning, har aflagt besøg på Byskolen for at se de lokaler, der skal erstattes.

Dét udtaler skoleleder for Fora Fritid i Nykøbing Falster, Chris McKay, der er glad for kommunens indsats:

Annonce

”Vi har haft en længerevarende dialog med kommunens forvaltninger omkring anvisning af lokaler efter det kommende salg af Skolegade 3 B., og vi har haft mulighed for at drøfte problematikken med borgmester John Brædder, som forsikrer, at han støtter indsatsen for at finde egnede lokaler til Fora Fritids kurser.

Derfor er vi også meget glade for, at en positiv proces er igangsat, hvor kommunen arbejder benhårdt for at finde nye og egnede lokaler til vores kurser, og vi ser frem til at finde en god løsning i fællesskab. Det kommer til at gøre en kæmpe forskel for vores mange kursister og for hele det folkeoplysende fællesskab i kommunen, og det glæder os alle i foreningslivet i Guldborgsund Kommune, at vi nyder oprigtig interesse fra vores borgmester og Guldborgsundlisten. ”

Chris McKay
Gl. Landevej 128
4873 Væggerløse
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06
ANNONCE