cookie-og-privatlivspolitik

Debat

DFs usandheder om Lindholm

For 3 år siden flyttede den siddende regering grupperne af personer på tålt ophold og tidligere kriminelle fra udrejsecenter Sjælsmark til Kjærshovedgaard i Jylland.
29. januar 2019 kl. 10:56 Af Allan rene sadolin johansen

Hovedbegrundelsen for dette var at på Sjælsmark manglede disse personer et incitament for at udrejse da “de levede et stort set normalt familieliv” med deres familie i Storkøbenhavn, bare en times kørsel derfra.

De kommende utålelige forhold skulle derfor sørge for at de udvisningsdømte i hobetal udrejste af Danmark. Det er der vist 3 der har gjort.

Hvilken mærkelig hjerne der så har udtænkt at placere et kommende udrejsecenter på Lindholm, i præcis samme tidsmæssigt afstand til Storkøbenhavn, burde vække en udbredt undren.

I august 2017 spørger Martin Henriksen fra DF ind til mulighederne for at bruge en ø til asylcenter. Integrationsministeriet svarer at en ø bliver uforholdsmæssig dyr i såvel etablering- som driftsomkostninger og gider end ikke ulejlige sig med et bud på en ø.

Godt et år senere er dette også gået i glemmebogen. Der er selvfølgelig forskel på et asylcenter og et udrejsecenter men det ændrer ikke på at prisen bliver uforholdsmæssig dyr på en ø.

De seneste argumenter for placeringen af de udviste kriminelle går nu igen på utålelige forhold, isolere, få færgeafgange og dyre færgebilletter . Samtlige argumenter kan så let som ingenting skydes ned !!

Vi ved:

At ingen er frihedsberøvet og derved har ret til at opholde sig udenfor centret i såvel dag- som aften- og nattetimerne. Sidstnævnte dog sålænge centret stadig er deres primære overnatningssted.

At notatet af 17/12 til retsudvalget entydigt peger på at der skal være masser af færgeafgange samt at prisen bliver alt mellem stort set ingenting og GRATIS.

At indkvarteringsforholdene i det ny/ombyggede Lindholm bliver bedre end de er nu på Kjærshovedgaard, samt at det bliver langt lettere at kunne sætte sig ned i læ for vind og vejr og på 20 minutter lade sig fragte til Kalvehave end det p.t. er at komme de 6-7 km. til Bording.

At såvel etableringsomkostninger som driftsomkostninger LANGT overstiger de tilsvarende på alternative muligheder. Til eksempel vil det blive 9 gange så dyrt pr. person (2,25 millioner) end udgifterne i øjeblikket er på Kjærshovedgaard.

Hele Lindholmprojektet er i den grad blevet oversolgt af Inger Støjberg og Dansk Folkeparti med udtalelser der ikke står for et reelt faktacheck.

Specifikt i dette område er Rene Christensen gang på gang blevet grebet i udtalelser der i bedste fald kan betegnes som uvidenhed og Lindholm fremstår i højere og højere grad som værende regeringens pris til DF for at få finanslov 2019 igennem.

Allan Rene Sadolin Johansen
Havnegade 5
4771 Kalvehave
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

AF: JOHN WENNERWALD

Den udødelige 11. august 2019 kl. 21.03