Annonce
Debat

DFs usandheder om Lindholm

For 3 år siden flyttede den siddende regering grupperne af personer på tålt ophold og tidligere kriminelle fra udrejsecenter Sjælsmark til Kjærshovedgaard i Jylland.

Hovedbegrundelsen for dette var at på Sjælsmark manglede disse personer et incitament for at udrejse da “de levede et stort set normalt familieliv” med deres familie i Storkøbenhavn, bare en times kørsel derfra.

De kommende utålelige forhold skulle derfor sørge for at de udvisningsdømte i hobetal udrejste af Danmark. Det er der vist 3 der har gjort.

Hvilken mærkelig hjerne der så har udtænkt at placere et kommende udrejsecenter på Lindholm, i præcis samme tidsmæssigt afstand til Storkøbenhavn, burde vække en udbredt undren.

I august 2017 spørger Martin Henriksen fra DF ind til mulighederne for at bruge en ø til asylcenter. Integrationsministeriet svarer at en ø bliver uforholdsmæssig dyr i såvel etablering- som driftsomkostninger og gider end ikke ulejlige sig med et bud på en ø.

Godt et år senere er dette også gået i glemmebogen. Der er selvfølgelig forskel på et asylcenter og et udrejsecenter men det ændrer ikke på at prisen bliver uforholdsmæssig dyr på en ø.

De seneste argumenter for placeringen af de udviste kriminelle går nu igen på utålelige forhold, isolere, få færgeafgange og dyre færgebilletter . Samtlige argumenter kan så let som ingenting skydes ned !!

Vi ved:

At ingen er frihedsberøvet og derved har ret til at opholde sig udenfor centret i såvel dag- som aften- og nattetimerne. Sidstnævnte dog sålænge centret stadig er deres primære overnatningssted.

At notatet af 17/12 til retsudvalget entydigt peger på at der skal være masser af færgeafgange samt at prisen bliver alt mellem stort set ingenting og GRATIS.

At indkvarteringsforholdene i det ny/ombyggede Lindholm bliver bedre end de er nu på Kjærshovedgaard, samt at det bliver langt lettere at kunne sætte sig ned i læ for vind og vejr og på 20 minutter lade sig fragte til Kalvehave end det p.t. er at komme de 6-7 km. til Bording.

At såvel etableringsomkostninger som driftsomkostninger LANGT overstiger de tilsvarende på alternative muligheder. Til eksempel vil det blive 9 gange så dyrt pr. person (2,25 millioner) end udgifterne i øjeblikket er på Kjærshovedgaard.

Hele Lindholmprojektet er i den grad blevet oversolgt af Inger Støjberg og Dansk Folkeparti med udtalelser der ikke står for et reelt faktacheck.

Specifikt i dette område er Rene Christensen gang på gang blevet grebet i udtalelser der i bedste fald kan betegnes som uvidenhed og Lindholm fremstår i højere og højere grad som værende regeringens pris til DF for at få finanslov 2019 igennem.

Allan Rene Sadolin Johansen
Havnegade 5
4771 Kalvehave

Annonce
Annonce
Annonce
112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo