cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Huller i kassen

Regeringen er begyndt på det traditionelle kasseeftersyn og allerede nu vises de første tegn på økonomisk rod.
25. august 2019 kl. 21:04 Af John Wennerwald

De borgerliges økonomiske evner til at sætte tæring efter næring har været mangelfuld. Den nye regering har knap nok sat sig i sadlen, før det viser sig, at der mangler mange penge til den grundlæggende velfærd.

Danskerne har store forventninger til velfærd og det er trist at erfare, at der ikke er økonomisk grundlag for at fortsætte på det nuværende niveau - medmindre der bliver tilført nye midler.

SKAT mangler (selvfølgelig) penge. Overraskelsen ligger i, at den tidligere regeringen garanterede, at genopretningen af SKAT var på vej i den rigtige retning. Nu viser det sig, at der mangler milliarder allerede fra nytår for at kunne få eksisterende systemer til at fungere.

Den tidligere regerings bilafgiftslempelser har også efterladt et hul i økonomien. Da VLAK-regeringen lempede bilafgifterne i 2017, blev finansieringen ikke sikret, men udskudt fordi pengene skulle tjenes ind gennem en vejafgift efter tysk forbillede. EU-domstolen har netop underkendt den finansieringskilde.

Det er trist, at regningen efter den tidligere borgerlige regering er så dyr.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Eliten, magthaverne, censur… 27. januar 2020 kl. 13.15

AF: DAN TOXVÆRD RASMUSSEN

DEBATTEN OM FOR OG IMOD… 27. januar 2020 kl. 09.40

AF: JOHN WENNERWALD

Husk SFO-erne 26. januar 2020 kl. 20.53

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29