Annonce
Debat

Kæmpe vindmøller i Skodsebølle

Det er rystende for vores folkestyre at læse kommunens sagsfremstilling og bemærkninger til høringssvarene fra bekymrede borgere, som er naboer til de planlagte møller i Skodsebølle.

Der er ca. 200 borgere inden for en radius på 3 til 4 km fra de planlagte møller som har lavet nogle seriøse høringssvar, hvor de er meget bekymret for disse kæmpemøller, som måske vil tårne sig op i deres baghave både nat og dag. Høringssvarene kalder kommunen bare bemærkninger og en underskriftsindsamling. Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvordan de skelner mellem disse 3 begreber. Det er jo næsten samtlige borgere inden for denne radius, der har sendt negative høringssvar på nær nogle få med tæt tilknytning til mølleopstillerne.

Hvordan kan kommunen fuldstændigt skøjte hen over så massiv en protest? Plejer de ikke at bryster sig med ”borgerinddragelse”. Men når borgene så ytre sig, vælger de bare at lukke ørerne og gemme sig bag lovgivningen.

Hvis man læser nogle af kommunens bemærkninger til høringssvarene. Så klinger de meget hult i mine ører. Men de er åbenbart stok døve. Man rejser ikke 3 møller på næsten 200 m med rødt lys på det flade Lolland uden det har en væsentlig negativ påvirkning af natur og miljø. De røde lys fra Kappelmøllerne, som næsten kan ses over hele kommunen, skræmmer åbenbart ikke. Så må de også være blinde.

Det samme gælder de nærmeste kirker, som også har givet bekymrende høringssvar. Især Græshave kirke vil komme til at syne af ingen ting. Men det vælger man også at overse.

Hele sagsforløbet for dette projekt virker meget rodet. Byrådet bliver enige om på et seminar i august 2015 vedr. vindmøller at udtage nogle områder af kommuneplanen, fordi man ønsker at reducere antallet af naboer, der bliver generet af vindmøller. Her tages 2 områder ud og der ændres status på Skodsebølleområdet, så der ikke længere kan rejses store vindmøller her. Dette behandles politisk og vedtages af Byrådet den 22-9-2016.

I foråret 2016 sender forvaltningen pludselig en gammel ansøgning angående nye kæmpemøller i Skodsebølle til politisk behandling, og mener den skal behandles efter gamle regler, selvom Byrådet er i gang med at tage området ud til store møller. Hvorfor vil man ændre området, når man ved, der er en ansøgning under behandling? Hvorfor bliver den først behandlet nu? Det virker meget underligt.

Jeg forstår ikke Lolland Kommune er så forhippet på at få rejst alle disse møller. Hvad har kommunen og vi som almindelige borgere ud af det. Lolland har i rigelig udstrækning ydet deres bidrag til den grønne energi. Det er jo os der skal leve med møllerne. Kommunen taler i fine vendinger om vi skal øge bosætningen og turismen. Er man ikke klar over møllerne i den grad har den modsatte virkning. Der er i disse vindmøllesager eksempler på tilflyttere, der har fundet deres ønskehus på landet, som de ofre penge på, men pludselig befinder de sig i et mølleområde og bliver tvunget til at flytte uden rimelig kompensation.

Turisterne gider da heller ikke tage til et område klistret til med vindmøller, som forstyrre synet døgnet rundt.

Til byrådet. Tænk jer nu om, når I skal beslutte om der kan rejses flere møller i kommunen. Husk de fine ord om borgerinddragelse og valget til efteråret.

P.v.a.

Bekymrede naboer til kæmpevindmøller i Skodsebølle.

Ole Brinch Petersen

Æblehaven 3, 4900 Nakskov.

Ejer af ejendommen Søndermarksvej 4, Søllested

Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo