cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Paradigmeskifte version 2.0

Regeringens forsøg på at ændre udlændingepolitikken kan få omsiggribende konsekvenser.
09. maj 2021 kl. 22:09 Af John Wennerwald

Forsøget på at få Rwanda eller et andet land uden for EU til at oprette et dansk-drevet asylcenter kan få store konsekvenser for fremtidens udlændingepolitik. Flertallet er sandsynligvis allerede hjemme i folketinget.

Økonomisk er der også noget at hente, hvis Regeringen kan få succes med at få aftaler i stand, så der kan oprettes et asylcenter udenfor EU. Danmark kan slippe for at have mennesker boende på kost og logi i årevis. Samtidig kan Danmark også slippe for den lange behandlingstid, som ofte er besværlig eller umulig - og som måske ender med et langvarigt ophold i Danmark, fordi asylansøgeren ikke frivilligt ønsker at rejse hjem eller hjemlandet ikke ønsker at få den enkelt tilbage.

Det store spørgsmål er, hvordan de øvrige EU-lande vil opfatte muligheden for at videresende asylbehandlingen til en fjern destination – og hvordan vil fremtiden tegne sig for verdens fattigste eller fordrevne mennesker, som ønsker sig et bedre liv.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Annonce

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56
ANNONCE