cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Pleje Plus - resultatet af for stor spareiver

Efter SF`s opfattelse ligger den egentlige årsag til Pleje Plus skandalen tilbage i Byrådsflertallets beslutning om, at Ældre- og Sundhedsudvalget skulle spare 18 mio. kr. i budget 2016. Hvordan finder man 18 mio. kr., når der gennem de sidste mange år er sparet og sparet på samtlige konti??
05. marts 2017 kl. 12:06 Af Marianne de la Motte

Vi havde Marsellisborg rapportens ord for, at Ældreområdet i Lolland kommune er veldrevet.Der var ikke besparelser at hente. Alligevel blev udvalget pålagt besparelsen på 18 mio.kr. af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og Lokallisten. Hvad gør udvalget så? Sparer 6,7 mio. kr. på den tildelte hjælp på plejehjemmene og 6 mio. kr. på praktisk bistand og pleje.

Hjemmeplejen er skåret ned til sokkeholderne derfor bliver tilbuddet om udlicitering af den private del af området (fritvalget) besnærende – specielt da udvalget forelægges at kunne spare 5,5 mio. kr. og få samme ydelse.

Det viser sig nu at det kunne vi ikke. Og det er borgerne, som betaler prisen for dette udliciteringseventyr. Når vi inde fra Borgen nu hører at det slet ikke drejer sig om pris, men alene om kvalitet, så har man svært ved at tro sine egne øren. Indtil nu har vi kun hørt, at de private kan gøre alt både bedre og billigere.

Vi kunne ikke få samme kvalitet 5,5 mio. billigere. Vi får, hvad vi betaler for - længere er den ikke.

Vi må som politikere tage ansvaret på os. SF har ikke medvirket til budgetvedtagelsen 2016 og vi stemte heller ikke for kvalitetsstandarden bl.a. fordi de afsatte økonomiske midler ikke svarede til de krav, som vi stiller i kvalitetsstandarden. Men vi stemte sammen med resten af Byrådet om udliciteringen – selv om vi havde vores betænkeligheder. Disse viste sig at være velbegrundede.

Annonce

Byrådet må nu ”rydde op” i fadæsen. Borgerne skal have den hjælp, de har krav på og er visiteret til. Og det skal de have til den aftalte tid.

Og vi har som Byråd forhåbentlig lært lektien. Hvis tilbuddet lyder for godt til at være sandt. Så er det heller ikke sandt.

Den lære har vi i hvert fald noteret os i SF

Med venlig hilsen

SF´s byrådsgruppe

Annonce

Jorun Joensen, medlem af Ældre- og Sundhedsudvalget, Syltholmsgade 17, 4970 Rødby

Marianne de la Motte, medlem af Økonomiudvalget, Skalkenæsvej 13, 4900 Nakskov
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46
ANNONCE