cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Roses skal, dem der roses bør

For næsten tre år siden måtte min svigermor tage det, ikke helt lette valg, at skulle på plejehjem.
04. marts 2021 kl. 11:30 Af Søren Levin Bøckhaus Thormann

Egentligt ville hun helst et sted i Nakskov, da det så kunne være hun kendte andre.

Men da ventetiden var markant kortere hvis man ikke ønskede et specifikt sted, og helbredet ikke tillod at bo selv længere, valgte vi at tage imod hvad vi kunne få.

Første tilbud kom og var Rønnebærparken i Dannemare. Hverken hun eller os familie havde kendskab til stedet, så vi kørte ud og besøgte dem.

Og var overbevist med det samme. Dette var det helt rigtige sted.

Rønnebærparken er et lille hyggeligt plejecenter med 18 beboere og det mest dedikerede personale jeg personligt nogensinde har mødt.

Annonce

Det blev hendes hjem i næsten tre år og det var det bedste valg der kunne tages. På Rønnebærparken er man ikke “bare” beboer. Man er familie.

Man er ikke bare et nummer i rækken. Man ses. Både som beboer og som pårørende.

Hver gang man ringede og sagde “hej, det er Søren”, vidste de straks at man var pårørende til den og den, og det er bare super rart at opleve. Rart at man ikke skal igennem en lang smøre om hvem det nu er man er pårørende til, og hvor er der nu lige en der ved mere om beboeren og hvordan det går.

Man er tryg i Rønnebærparkens hænder.

Udover personalet er der ca 40 frivillige, som hjælper med pandekagehygge, maddage, hygge, banko og mange andre sociale ting.

Annonce

Selv en sommerfest, som nærmest var en byfest for hele byen kan der tilbydes. Og vi som pårørende må deltage i alt. Og jo mere jo bedre og hyggeligere.

Selv deltog vi som det naturligste. Når min svigermor fyldte år fejrede vi det med hele plejehjemmet. Med lagkage, boller og varm kakao til alle beboere, personale og familie. En jul holdte vi juleaften derude. Hendes ene søn der er kok lavede alt maden fra bunden i køkkenet på Rønnebærparken. At se glæden i øjenene på beboerne var guld værd. At de kunne nyde duften der bredte sig af juleand. Desværre kom Corona restriktioner i vejen for at vi kunne gøre det igen.

Men hvor er det fantastisk at der findes sådan et sted i vores skønne land. Og fra os kan der kun lyde en opfodring til Lolland kommune, og resten af landets kommuner, om at bibeholde de mindre hjem. Og tage ved lære af Rønnebærparkens personale, så alle kan få det ligeså godt. For det er sådan det burde være alle steder.

Vi kan kun anbefale og rose Rønnebærparken i Dannemare og alt personalet der er tilknyttet der. Alle de frivillige, den lokale præst og Købmanden der bakker op med gevinster til banko.

TAK for alt i gør i jeres virke. Det betyder ALT for os.

Annonce

Søren Levin Bøckhaus Thormann
Nygade 82
3200 Helsinge
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49
ANNONCE