cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Stigende medicinudgifter

Udgifterne til sygehusmedicin er hvert år siden 2007 og frem til i dag, vokset med 446 millioner kroner. Når medicin bliver en større post i regionernes regnskaber betyder det, at der skal reduceres i andre udgifter for at få økonomien til at hænge sammen.
03. februar 2019 kl. 22:08 Af John Wennerwald

Særligt er medicin til behandling af forskellige former for kræft, for eksempel immunterapeutiske lægemidler meget dyr.

Regionerne benytter Amgros til indkøb af bl.a. sygehusmedicin. Amgros arbejder på at sikre de offentlige sygehuse i Danmark den fornødne mængde lægemidler. Gennem udbud og storindkøb indkøbes lægemidler til den lavest mulige pris.

På trods af at sygehusene effektiviserer og medicinen indkøbes til billigst mulig pris, er stigende medicinpriser ikke til at komme udenom.

Samtidig kan nogen spørge; Skal ny medicin indkøbes til enhver pris? Hænger pris og virkning sammen? Hvad koster et liv, og hvor mange liv kan reddes? Spørgsmålene dukker naturligt op.

Her hjælper Medicinrådet og træffer det svære valg. De vurderer, om nye lægemidler kan anbefales som mulig standardbehandling og udarbejder fælles regionale behandlingsvejledninger.

Tak til Medicinrådet, som gør det beskidte arbejde.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15