cookie-og-privatlivspolitik
Tidligere bankdirektør Anders F. Møller har haft mere gavn af cyklen efter, at han stoppede sin aktive erhvervskarriere i Lollands Bank for lidt over et år siden. Nu har han kastet sig ind i bestyrelsesarbejdet i Folketidende Gruppen.

2

Billeder

Tidligere bankdirektør Anders F. Møller har haft mere gavn af cyklen efter, at han stoppede sin aktive erhvervskarriere i Lollands Bank for lidt over et år siden. Nu har han kastet sig ind i bestyrelsesarbejdet i Folketidende Gruppen.
Foto: Jan Knudsen/Arkiv

Erhverv

- Folketidende er afgørende for LF

Tidligere bankdirektør Anders F. Møller træder ind i Folketidende Gruppens bestyrelse.
06. juni 2021 kl. 18:30 Af Jesper Bøgh

FAKTA
Bestyrelsen i Lolland-Falsters Folketidende A/S:

Bladfonden:
- Lars Hvidtfeldt (formand) - Mette Grønnegaard - Allan H. Schmidt

E-aktionærerne:
- Gert Klitgaard - Anders F. Møller

D-aktionærforeningen:
- Pia Winther - Søren Kleist - Christian Bieletzki

Medarbejdervalgte repræsentanter:
- Mette Rasmussen - Michael M. Benzon - Søren Navne - Thomas Nyborg Hansen

Anders F. Møller er storforbruger af medier.

Den vane har han ikke lagt fra sig, selvom han for lidt mere end et års tid siden takkede af som bankdirektør i landsdelens lokale bank, Lollands Bank.

Som han i et interview i Folketidende blev citeret for i august sidste år:

- Min dag begynder typisk klokken otte, hvor jeg læser de landsdækkende aviser med særlig interesse for finansnyhederne. Så er de første par timer af min dag gået, sagde han dengang.

Til gengæld har han tillagt sig en ny vane med at få cyklet lidt ind imellem.

Annonce

- Jeg har sammen med min bedre halvdel, Marianne, fået tid til at cykle nogle ture især på ferieture. Så nu har jeg købt mig en elcykel, lyder det fra Anders F. Møller.

Nu er det så tid til for den tidligere bankdirektør at bevæge sig ind i maskinrummet i en medievirksomhed, som han selv i sin rolle som lokal bankdirektør har haft en tæt berøringsflade med.

Anders F. Møller er nemlig blevet valgt ind i Folketidende Gruppens bestyrelse.

Det skete på virksomhedens virtuelle generalforsamling i maj.

- Min umiddelbare tilgang er, at jeg i første omgang vil være meget lyttende og stikke en finger i jorden. Det er jo ikke sikkert, at alle de tanker, jeg gør mig, er de rigtige, lyder det fra Anders F. Møller, der har valgt at indtræde i bestyrelsen i Folketidende Gruppen, fordi han mener, at virksomhedens medier er afgørende spiller i lokalsamfundet på Lolland-Falster.

Annonce

- Hvis ikke Folketidende eksisterede, så vidste folk jo ikke, hvad der sker og foregår på Lolland-Falster. Det er vigtigt for et område, at der bliver formidlet, hvad der rører sig, slår han fast.


Drager paralleller

Anders F. Møller drager helt klare paralleller mellem Lollands Bank og Folketidende Gruppen.

- Begge virksomheder har lokalt islæt og er opstået på nogenlunde samme grundlag. De har begge også gennemgået en stor strukturtilpasning gennem årene blandt andet i forhold til digitaliseringen. Men jeg mener, at lokalsamfundet har brug for og behov for begge virksomheder, siger han og tilføjer:

- Strategien i begge virksomheder er også, at vi vil arbejde for det område, vi er i, og at vi fortsat vil være selvstændige virksomheder, siger Anders F. Møller.

Så selvom der er tale om to vidt forskellige virksomheder i hver sin branche, så er Lollands Bank og Folketidende Gruppen ifølge den tidligere bankdirektør på mange måder to virksomheder, der ligner hinanden.

Annonce

- I den sammenhæng håber og tror jeg på, at jeg i Folketidende Gruppens bestyrelse kan bidrage med den erfaring, jeg kommer med fra min tid som direktør i Lollands Bank, påpeger han.


Skal tjenes nogle penge

Anders F. Møller erkender, at han ikke - udover et stort medieforbrug - har et stort kendskab til mediebranchen.

- Som medieforbruger kombineret med virksomhedsledelse kan jeg bidrage med nogle kompetencer. Der skal jo i mediebranchen, som det også er tilfældet i bankverdenen, tjenes nogle penge. Vi skal drive en forretning, der giver overskud, så eksistensgrundlaget bevares, slår han fast.

Helt grundlæggende peger han på, at Folketidendes medier fortsat skal være interessante.

- Hvis befolkningen bruger medierne, så er det også attraktivt for butikker og virksomheder at købe annoncer, konstaterer han.

Annonce

Folketidende kom som bekendt ud af 2020 med et mindre underskud på knapt 280.000 kroner.

Et resultat der af bestyrelsesformand Lars Hvidtfeldt er blevet betragtet som tilfredsstillende set i lyset af coronakrisen.

- Jeg ser Folketidende Gruppen som en virksomhed, der er på en rejse. Vi kan ikke gøre, som vi har gjort altid har gjort. Digitaliseringen tager på sigt mere over. Jeg skal ikke sige, at papiravisen forsvinder, men der sker ændringer i medieforbruget, vurderer Anders F. Møller, der dog peger på, at det er god, gedigen lokaljournalistik, der er det centrale mere end, det er platformen, journalistikken leveres på.

Han giver dog udtryk for tristesse over, at direktør Jan Holmboe tidligere på måneden har meddelt, at han stopper som direktør i Folketidende Gruppen ved årets udgang.

- Han har gjort meget godt for Folketidende, og men han har formentlig gjort sig nogle af de samme tanker, som jeg gjorde kort tid inden, jeg stoppede som direktør, lyder det fra Anders F. Møller.

Annonce

Flere andre poster

Udover bestyrelsesposten i Folketidende Gruppen er Anders F. Møller med i Lollands Banks repræsentantskab. Han er også bestyrelsesmedlem i Lolland-Falster og Langelands Købstæders Brand Societet's Fond.

Desuden er han en del af Revisionsselskabet Aage Maagensens rådgivningsudvalg.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE