cookie-og-privatlivspolitik
Bruno Larsen fra Peugeot-forhandleren Clausen & Larsen i Sakskøbing har aldrig før oplevet så lang ventetid på modeller, der har været på markedet i nogle år.

2

Billeder

Bruno Larsen fra Peugeot-forhandleren Clausen & Larsen i Sakskøbing har aldrig før oplevet så lang ventetid på modeller, der har været på markedet i nogle år.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Bilkøberne må vente på den nye bil

Lokale bilforhandlere er ligesom i resten af landet ramt af lang ventetid på nye biler, og det er selvsagt frustrerende.
07. november 2021 kl. 08:10 Af Denny Michael Jakobsen

Manglen på mikrochips i kølvandet på corona-pandemien har ramt mange brancher, som oplever stor forsinkelse på at få varer hjem.

Særligt bilbranchen er ramt, da mikrochips er en vigtig bestanddel i en moderne højteknologisk bil.

Derfor må kunderne vente længere tid på at få den nye bil leveret. Det oplever man også hos Peugeot-forhandleren Clausen & Larsen i Sakskøbing.

- Der er 1-5 måneders leveringstid på de forskellige modeller. Lige nu kan man få 2008'eren og 3008'eren, mens der er lang ventetid på 208'eren, men det skifter hele tiden mellem, hvilke modeller der er lang ventetid på, siger Bruno Larsen, der er indehaver sammen med Leif Clausen.

- Det er frustrerende, at man ikke kan sige til kunden nøjagtig, hvornår bilen er hjemme, fortsætter han.

Annonce

Bruno Larsen mindes ikke at have oplevet noget tilsvarende før.

- Vi har haft ventetid før på nye modeller, men ikke på modeller, der har været i markedet i flere år. Det har vi aldrig oplevet, fortæller han.

Også hos Ford-forhandleren Ødegaard Biler på Nystedvej oplever de lang ventetid.

- Vi bestiller biler, men kan ikke se, hvornår de kommer. Det er da frustrerende. Det er ikke rart, at man ikke kan aflevere de biler, man sælger, siger indehaver Christian Würtz.

Den eneste model, der ikke er lang ventetid på lige nu hos Ford-forhandleren, er Kuga plug-in-hybrid.

Annonce

- Den kan vi levere inden for et par måneder, men øvrige modeller tager 5-6 måneder. Det gælder både med personbiler og erhvervsbiler, siger Christian Würtz.

Når det lige er Kuga plug-in-hybrid, som det er nemmest at få fat på lige nu, skyldes det, at Ford-fabrikken ifølge Christian Würtz prioriterer den model, der forurener mindst med de begrænsede muligheder, der er i produktionen med de manglende mikrochips.


Rift om brugte biler

Når man ikke kan få en ny bil, er der mange bilkøbere, som i stedet vælger en brugt bil.

- Vi sælger det samme antal biler, de er bare brugte i stedet for nye. Sidste måned afleverede jeg 37 biler, så det er ganske fint, når nu vi ikke kan skaffe nogen nye biler, siger Christian Würtz.

Også hos Clausen & Larsen går de brugte biler som varmt brød.

Annonce

Begge forhandlere melder om, at kunderne er forstående over for situationen, og at de godt ved, at der lige nu er lang leveringstid.

- Folk er faktisk ret positive for lige meget, om de skal have et køleskab eller en sofa, så har de samme problem. Tre måneder går også hurtigt, jeg har lige afleveret en bil til en, som ikke ville have bilen i sort eller grå, men i rød, så måtte han vente i tre måneder, og nu er han glad for, at han ventede, siger Bruno Larsen.

Begge forhandlere melder i øvrigt om, at de er kommet fornuftigt gennem perioden med corona-nedlukning.

- Salget gik i dvæle under nedlukningen, men så eksploderede det bare i marts, så vi indhentede det tabte. Men der har været lidt mindre at lave på værkstedet, når folk kører færre kilometer, kommer eftersynene heller ikke så hurtigt, siger Bruno Larsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE