cookie-og-privatlivspolitik
Ole K. Larsen (V), formand for beskæftigelsesudvalget i Guldborgsund Kommune, følger udviklingen i ledigheden med bekymring.
Ole K. Larsen (V), formand for beskæftigelsesudvalget i Guldborgsund Kommune, følger udviklingen i ledigheden med bekymring.
Foto: Anders Knudsen/Arkiv

Erhverv

Corona skyld i stigende LF-ledighed

Mere end 500 på Lolland-Falster har mistet jobbet de seneste 14 dage.
26. marts 2020 kl. 15:30 Af Jesper Bøgh

Annonce

Ledigheden også på Lolland-Falster er steget markant, siden statsminister Mette Frederiksen onsdag aften 11. marts lukkede det meste af Danmark ned i et forsøg på at begrænse smittespredning af corona-virus i landet.

Det viser tal fra jobcentrene i Lolland og Guldborgsund kommuner.

Ifølge jobcenterchef Per Bech Grønning, Lolland Kommune, har jobcenteret i perioden fra torsdag 12. marts til og med tirsdag 24. marts fået 240 nytilmeldte forsikrede ledige.

- Det er et udtryk for, at en hel del mennesker er blevet afskediget. Der er i den sammenhæng tale om afskedigede med meget korte opsigelsesvarsler, konstaterer Per Bech Grønning.

Han slår fast, at der dermed er tale om en stigning i antallet af forsikrede ledige.

- Til sammenligning plejer der på denne tid af året - på tærsklen til foråret - at være et fald i antallet af forsikrede ledige, oplyser Per Bech Grønning.

I Guldborgsund Kommune er billedet det samme.

I perioden fra 12. marts til og med mandag 23. marts har jobcentret modtaget i alt 285 nytilmeldte forsikrede ledige, oplyser Ole K. Larsen (V), formand for beskæftigelsesudvalget i Guldborgsund Kommune.

- Jeg har bedt forvaltningen om at sende mig daglige opgørelser over, hvordan ledigheden udvikler sig i kommunen. Udviklingen er bekymrende og alvorlig, slår Ole K. Larsen fast.

Han oplyser, at kommunen i marts i år indtil videre har fået 381 nytilmeldte forsikrede ledige.

Til sammenligning var tallet 130 for hele marts 2019.

Derfor er beskæftigelsesudvalgsformandens opfordring også, at alle bakker op om de lokale erhvervsdrivende.

- Der er blevet taget gode tiltag omkring udbringning af varer. Derfor vil jeg på det kraftigste opfordre til, at vi alle handler i de lokale butikker med de muligheder, der nu er for det, slår Ole K. Larsen fast, der også peger på den hjælpepakke på 10,5 millioner kroner, som økonomiudvalget i kommunen i sidste uge vedtog.

Ole K. Larsen erkender, at alle er vågnet brat op til en helt ny situation med corona-krisen, og han vil nødigt spå om fremtiden.

- Det er meget vanskeligt i denne tid. Men det er på den korte og mellemlange bane meget bekymrende, siger han og giver udtryk for håb.

- Jeg håber meget, at vi er ude på den anden side, når forsommeren kommer. For sommerperioden er traditionelt en meget vigtig periode for hele området, lyder det fra Ole K. Larsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

Annonce