Annonce
Erhverv

Danske sommerhusgæster vil igen erstatte tyske turister

Fritidshuse til udlejning på Lolland-Falster bliver formentlig mest af alt udlejet til danskere denne vinter på grund af rejserestriktioner. Foto: Anders Knudsen/Arkiv

Udsigt til minihøjsæsoner den kommende vinter uden tyske turister skaber forventninger om flere danske sommerhusgæster.

Godt og vel 14 dage er der nu gået siden de danske myndigheder meldte nye rejseretningslinjer ud, der betyder, at danskere ikke kan rejse til Tyskland.

Det betyder også, at Lolland-Falster er lukket land for tyske turister.

Kun gæster fra Slesvig-Holsten kan stadig booke sommerhus i Danmark, men ikke uden at diske op med et anerkendelsesværdigt formål eller en negativ coronatest.

Det kan mærkes hos Majbritt Sørensen, bureauchef i Sol & Strand på Marielyst.

- Hver torsdag, når rejseretningslinjerne bliver opdateret, så ringer vi rundt til vores tyske gæster med henblik på aflysninger. Det er sørgeligt, konstaterer Majbritt Sørensen.

Destinationschef Brian Lindorf Hansen, Visit Lolland-Falster. Foto: Jan Knudsen/Arkiv

Julen en minihøjsæson

Lige nu befinder ferieudlejningen sig i en mere stille periode.

- Men det hele er meget uvist, og vi ved ikke, hvad det ender med. Vi er naturligvis bekymret for julen og nytåret, som for os er en minihøjsæson på niveau med påske og pinse, siger Majbritt Sørensen, der peger på, at størstedelen af feriehusudlejninger i julen og nytåret traditionelt sker til tyske turister.

- Vi håber meget, at der til den tid vil kunne åbnes for tyske turister. Ikke mindst på vegne af fritidshusejerne og hele lokalområdets butiks- og turistliv, der i høj grad vil komme til at mangle indtægter, vurderer Majbritt Sørensen.

Hun peger desuden på, at netop ferieafholdelse i sommerhus er tryg.

- Hvis man som familie afholder feriedage i et sommerhus, så er det en af de mest sikre ferieformer i forhold til smitterisiko, pointerer Majbritt Sørensen.

Bente Hansen, daglig leder i Dancenter på Sydlolland, melder til gengæld om en del tyske lejere af sommerhuse i denne tid.

- Vi udlejer en del sommerhuse til dem, der abejder i området. Vi har så til gengæld ikke oplevet ret mange aflysninger fra tyske turister, siger hun og understreger, at det er vanskeligt at se ret meget længere frem end til næste opdatering af rejsevejledningerne.

- Men når vi når jul og nytår, så forventer vi hos os udsolgt. Hvis det ikke bliver tyskere, der lejer sommerhusene, så bliver det danskerne, forudser Bente Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere huse til udlejning

Hun efterlyser i øvrigt flere sommerhuse til udlejning i 2021.

- Vi vil allerede nu gerne slå fast, at vi i 2021 har mulighed for at leje flere sommerhuse ud, end vi har i vores portefølje. Vi kommer til at mangle sommerhuse til udlejning næste år, og det gælder uanset coronakrise eller ej, slår Bente Hansen fast.

Hos Visit Lolland-Falster ser destinationschef Brian Lindorf Hansen frem mod vinteren med en forventning om, at tyske turister ikke kan rejse til landsdelen for at holde ferie.

- Jeg håber naturligvis meget, at grænserne vil åbne tidligere, men realistisk set - som det ser ud lige nu - så ser vi ind i en længere periode med lukkede grænser. Det er i hvert fald vores forventning, siger Brian Lindorf Hansen.

Derfor er det markedsføringsmæssige fokus denne vinter hos Visit Lolland-Falster målrettet det danske marked.

- Vi har foreløbig sat vores markedsføringsindsats på det tyske marked i bero. Vi forbereder naturligvis markedsføring på det tyske marked til foråret, men trykker først på knappen, når vi har viden om, at det vil være relevant, pointerer han.

Brian Lindorf Hansen forventer, at historien fra foråret og forsommeren vil gentage sig omkring minihøjsæsonerne omkring julen og nytåret sat ugerne 7 og 8.

- Ved at bruge relativt få feriedage, vil man kunne opnå 14 dages ferie omkring julen og nytåret. Det vil være attraktivt for mange danskerne, der formentlig ikke vil kunne rejse på skiferie i år eller andre steder denne vinter. Derfor vil vi opleve, at folk i eksempelvis hovedstaden bliver trætte af at sidde i en to-værelses lejlighed. De vil ud af lejligheden, og her vil det mest oplagte være at leje et sommerhus på Sydhavsøerne, forudser han, og forventer derfor, at udlejning til danskere igen vil kunne kompensere for den manglende udlejning til især tyske turister.

- Jeg forventer ikke, at udlejningen til danskerne vil kompensere fuldt ud, men i hvert fald for en del, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fortrøstningsfuld

Brian Lindorf Hansen anfører desuden, at antallet af tyske turister på denne tid af året, traditionelt udgør en relativ lille del af det samlede antal på et år.

- Sidste år udgjorde antallet af tyske turister cirka 45.000 på Lolland-Falster frem mod 1. april mod 520.000 på et helt år. Så set i det lys er jeg fortrøstningsfuld i forhold til den kommende vintersæson, slår Brian Lindorf Hansen fast.

Han peger desuden på, at Visit Lolland-Falsters fokus på at udvikle turismen i landsdelen i de såkaldte skuldersæsoner mest af alt fokuserer på perioderne i forår og efterår.

- Det bliver især Lalandia, der hen over vinteren bliver hårdest ramt, fordi de svenske gæster kommer til at mangle, vurderer Brian Lindorf Hansen.

Men til gengæld er det positivt for hotelbranchen på Lolland-Falster, at byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen for alvor er på vej op i gear.

- Vi bliver i landsdelen i høj grad i modsætning til andre dele af landet begunstiget af den stigende erhvervsturisme, der nu er forbundet med Femern Bælt-forbindelsen, siger Brian Lindorf Hansen.

  • Fritidshuse til udlejning på Lolland-Falster bliver formentlig mest af alt udlejet til danskere denne vinter på grund af rejserestriktioner. Foto: Anders Knudsen/Arkiv
  • Destinationschef Brian Lindorf Hansen, Visit Lolland-Falster. Foto: Jan Knudsen/Arkiv
Annonce
Erhverv

Hvordan tjekker jeg, om min nye chef er ok?

Annonce
Annonce
Lolland

Klar med gigantisk findeløn: - Una er som et familiemedlem

112

Frækt jakke-tyveri i Nakskov

112

Voldsom brand ved motorvejen: - Han skulle ud i en fart

Leder

Et skoleeksempel på social darwinisme

Sport

Gerts vanvittige projekt: - Jeg var helt ristet og forvirret

112

Politiet brugte deres næse: Og så blev tre anholdt

112

Vold i Nakskov: Blev slået flere gange i ansigtet

Guldborgsund

Konservative har fundet deres borgmesterkandidat

Erhverv

Hvordan tjekker jeg, om min nye chef er ok?

Indland

Arbejdsuge på fire dage kan presse børnefamiliers hverdage

Politik

Regeringen sender kvart milliard til nødhjælp i Ukraine

Lolland-Falster

Opdaget i supermarkedet: Butikstyv gik ud med mayonnaise under armen

Nykøbing

Nedslående besked fra legendarisk værtshus

112

Helikopter måtte redde mand til havs

Sport

Efter enorm skuffelse: - Det bliver en hård omgang

Annonce
Annonce
Lolland

Fejrede årsdagen: Men en ville ikke ned at kigge

Guldborgsund

Hhx-elever til gallafest: Se de flotte ankomster

Lolland

Skolekritik: Der er brug for økonomisk støtte

Skole

Tesfaye: Folkeskoleaftale skal tage hånd om lav bestå-procent

Lolland

Vil af med sine apoteker: - Vi har ikke holdt ferie i 10 år

Indland

Statsministeren venter flere russiske hybridangreb

Lolland

Flest i landet: Så mange dumper dansk og matematik på Lolland