cookie-og-privatlivspolitik
Bjarne Corydon, der også er administrerende direktør, undskylder sagen.
Bjarne Corydon, der også er administrerende direktør, undskylder sagen.
Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix

Erhverv

Direktør og tre andre mister job efter mulig corona-snyd på Børsen

Ansatte manipulerede med annoncetal for at få uberettiget støtte under coronakrisen. Chefredaktør undskylder.
11. maj 2021 kl. 13:50 Af Ritzau

Fire medarbejdere må forlade Børsen som følge af en sag om uberettiget økonomisk kompensation eller mulig snyd under coronakrisen.

Avisen har modtaget knap 51.000 kroner i uberettiget støtte. Det fremgår af en undersøgelse fra advokatfirmaet Plesner.

- Vi har koncentreret os om at finde ud af, hvad der præcist er sket, sådan at vi kunne rette op på det, og så har vi draget nogle konsekvenser internt.

- Og undersøgelsen har vist, at ingen af dem, - eller nogen på Børsen - har haft personlig økonomisk vinding ved det her, siger ansvarshavende chefredaktør Bjarne Corydon.

Undersøgelsen viser, at der i annonceafdelingen er blevet manipuleret med indtægterne for annoncer for at opnå uberettiget coronastøtte.

Annonce

Det er tale om tre medarbejdere i annonceafdelingen og den kommercielle direktør, som har forladt deres stillinger, efter at sagen kom frem i april.

Undersøgelsen giver ikke anledning til at konkludere, at direktøren har været bevidst om den uberettigede kompensation eller mulige snyd. Men han har ansvaret.

Avisen modtog 11. april en henvendelse fra en whistleblower, der gjorde avisens øverste ledelse opmærksom på, at der kunne være en alvorlig sag.

Bjarne Corydon, der også er administrerende direktør, undskylder sagen.

- Vi skal give en undskyldning, og det er mig, der skal give den. Og så kan man tilføje, at det er de færreste mennesker eller organisationer i verden, der kan gardere sig fuldstændig mod fejl og også alvorlige fejl, siger han.

Annonce

Avisen vil nu gennemgå interne procedure for at sikre, at det ikke kan ske igen. Ingen medarbejdere har haft økonomisk vinding.

Den mulige svindel er foregået fra maj til juli 2020.

Det er sket ved, at en eller flere medarbejdere har flyttet planlagte indtægter for annoncer for knap 160.000 kroner til en anden dato.

Det er sket for at mindske omsætningen i perioden, hvor avisen kunne modtage kompensation, så Børsen kunne modtage mere støtte.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE