cookie-og-privatlivspolitik
Generelt set er ledigheden faldende, men detailhandelen har det svært flere steder, og det udfordrer de butiksansatte. Til gengæld efterspørger kommunerne social- og sundhedsassistenter, konstaterer LO Lolland-Falster FH.
Generelt set er ledigheden faldende, men detailhandelen har det svært flere steder, og det udfordrer de butiksansatte. Til gengæld efterspørger kommunerne social- og sundhedsassistenter, konstaterer LO Lolland-Falster FH.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Færre er ledige på fuld tid

Ledigheden falder. Men Guldborgsund og Lolland er blandt de kommuner i landet, hvor ledigheden er højest.
10. marts 2019 kl. 09:06 Af David Arnholm

Annonce

Det går den rette vej: Færre og færre på arbejdsmarkedet er ledige.

I januar i år var 5,0 procent af arbejdsstyrken i Guldborgsund Kommune registreret som fuldtidsledige. I samme måned for et år siden var tallet 5,3 procent. Også i Lolland Kommune er ledigheden faldet. I januar i år var 5,4 procent af arbejdsstyrken fuldtidsledige, mod 6,3 procent for et år siden.

Lidt malurt er der dog i bægeret. Sammenligner man landets kommuner, ligger de to lokale kommuner i bunden. Ser man på ledighedstallene for 2018 under ét, var Guldborgsund Kommune nummer 84 på listen og Lolland Kommune nummer 93 blandt landets 98 kommuner. Det var altså kun få andre steder i landet, at ledigheden var større end her.


Gode udsigter

Jørgen Erik Kozak Nielsen, der er formand for LO Lolland-Falster FH, glæder sig over den relativt lave ledighed.

- Der er gode muligheder, og der er gode udsigter, siger han med henvisning til ikke mindst Femern-byggeriet, der nærmer sig.

Der er dog stadig ledige, og den gamle sandhed gælder endnu: Det er dem, der har en uddannelse eller særlige kvalifikationer, der er efterspørgsel efter.

- Dem, der særligt er behov for, er dem, der har en kvalifikation, som gør, de kan udfylde en bestemt funktion. Det er dem, der står forrest i rækken. Dem, der står bagerst i rækken er helt sikkert dem, som ikke er faglærte og ikke har nogle specielle kvalifikationer, siger han og tilføjer, at industrien dog opsuger en del ufaglærte.

En af de faggrupper, der har det svært, er de butiksansatte. Med stigende nethandel og lukkede butikker er det blevet sværere at få job der. Til gengæld er der efterspørgsel på social- og sundhedsassistenter, og en del tidligere butiksansatte omskoles derfor til sosu-assistenter, fortæller Jørgen Erik Kozak Nielsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

AF: STEEN BAHNSEN

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringens bluffnummer 12. maj 2019 kl. 21.24

AF: MARTIN WOUTERS

mærkeligt nok, ingen… 09. maj 2019 kl. 10.54

Annonce