cookie-og-privatlivspolitik
Sådan vil arbejdshavnen i forbindelse med byggeriet af Femern-forbindelsen komme til at se ud.
Sådan vil arbejdshavnen i forbindelse med byggeriet af Femern-forbindelsen komme til at se ud.
Foto: Computergrafik Femern A/S

Erhverv

Fagbevægelsen: - Den bedste nyhed i coronakrisen

Den politiske garanti for igangsættelsen af Femern Bælt byggeriet er den bedste nyhed i coronakrisen, lyder det fra fagbevægelsen.
26. april 2020 kl. 08:00 Af Jesper Bøgh

Annonce

FEMERN BÆLT - Nu er er der ikke længere nogen usikkerhed, om det nu bliver til noget eller ikke.

Sådan lyder reaktionen på gårsdagens nyhed om byggestart på Femern Bælt forbindelsen fra Jørgen Erik Kozak Nielsen, formand for LO Lolland-Falster, der lokalt repræsenterer 15.000 medlemmer.

- Nu må det stå stjerneklart for alle, at Femern byggeriet for alvor går i gang senest 1. januar 2021. Det må give ro til alle investorer. Allerede fra i morgen (lørdag red.) vil investorer gå i gang med at realisere deres planer, og det er noget der vil sætte gang i beskæftigelsen, vurderer han.

- Vores opgave i fagbevægelsen er nu, at få forhandlet alle overenskomstaftalerne hjem og sørge for at kunne levere mest mulig lokal arbejdskraft. Vi er allerede i gang med at forhandle med hollandske Boskalis og Van Oord, der skal stå for byggeriet af arbejdshavnen, om en overenskomst, fortæller Jørgen Erik Kozak Nielsen, der samtidig glæder sig til at samarbejde med Skat, Politiet og Arbejdstilsynet i bekæmpelsen af eventuel social dumping ved byggeriet.

- Derudover vil vi gøre alt, hvad der står i vores magt for at opkvalificere vores medlemmer, så flest muligt lokale kan opnå beskæftigelse i forbindelse med projektet, tilføjer han.

Han nævner også, at der i forbindelse med coronakrisen er mange bygge- og anlægsarbejdere, der har mistet jobbet under krisen.

- De får snart chancen for at vende tilbage på arbejdsmarkedet med denne nyhed, slår han fast.


Også efterspørgsel på HK'ere

Også Lasse Thorn, formand for HK Privat Sjælland, er det gode nyheder for beskæftigelsen og udviklingen i regionen.

- Femern Bælt-forbindelsen var allerede på den officielle politiske dagsorden helt tilbage i 1991, da man lavede aftalen om Øresundsforbindelsen. Derfor er det uhyre gode nyheder, at vi nu - langt om længe - kan komme i gang, siger han.

Ifølge Lasse Thorn forventer HK Privat Sjælland, at både anlægsarbejdet og den kommende forbindelse til Tyskland og resten af Europa vil betyde øget beskæftigelse og udvikling i området.

- Der bliver selvfølgelig brug for håndværkere, ingeniører osv. under byggeriet, men vi forventer også, at der bliver efterspørgsel på HK'ere. I anlægsperioden vil der være behov for administrative medarbejdere til eksempelvis at koordinere og styre økonomien. Og vi forventer også, at der bliver brug for eksempelvis laboranter, butiksansatte, offentlige sagsbehandlere og andre HK'ere, siger Lasse Thorn og tilføjer:

- Når forbindelsen åbnes, forventer vi, at udviklingen medfører, at flere borgere og virksomheder vil slå sig ned i området. Det betyder flere butikker og større behov for offentlig administration, siger Lasse Thorn.

For at imødekomme virksomhedernes efterspørgsel på arbejdskraft, har HK Sjælland oprettet en database, hvor man kan oprette sit CV.

Når virksomhederne henvender sig med administrative jobs, kan HK dermed være med til at formidle kontakten.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce