cookie-og-privatlivspolitik
Dette område på Sydlolland bliver meget snart centrum for massiv aktivitet i forbindelse med Femern Bælt byggeriet.
Dette område på Sydlolland bliver meget snart centrum for massiv aktivitet i forbindelse med Femern Bælt byggeriet.
Foto: Anders Knudsen/Arkiv

Erhverv

Femern-netværk forener kræfter i samarbejde

Nyt lokalt samarbejde skal sikre vækst og arbejdspladser.
03. maj 2020 kl. 10:59 Af Jesper Bøgh

Annonce

Erhvervslivet på Lolland-Falster skal have størst muligt udbytte af Femern Bælt-byggeriet.

Det er udgangspunktet for et nyt samarbejde mellem FB Suppliers, Femern Business Park og Business Lolland-Falster.

Danmarkshistoriens største anlægsbyggeri nåede en milepæl i sidste uge, da transportminister Benny Engelbrecht (S) meddelte, at hovedanlægsfasen begynder efter nytår.

Et nyt samarbejde mellem lokale nøgleaktører skal nu hjælpe virksomheder og investorer med at transformere potentiale til konkret forretning.

- Hele erhvervslivet vil få et boost gennem anlægsaktiviteterne, men vi er nødt til at være proaktive og organisere os på en måde, der skaber optimale betingelser for at udnytte mulighederne. Samarbejdet mellem FB Suppliers, Femern Business Park og Business Lolland-Falster er et stærkt led i de bestræbelser, understreger direktør i Business Lolland-Falster, Mikkel Wesselhoff.

FB Suppliers og FB Business Park repræsenterer et velorganiseret netværk bestående af mere end 500 private virksomheder, der har en ambition om at udnytte direkte og indirekte opgaver knyttet til byggeriet.

Ud over at tilbyde faciliteter og one-stop-shopping inden for alle de opgaver, bygherrer og entreprenører efterspørger, så skal samarbejdet også styrke videndelingen mellem de to netværk med henblik på at optimere servicen.

- Vi er overbeviste om, at samarbejdet kommer til at skabe endnu større værdi for virksomhederne. Ved at pulje vores ressourcer og dele vores know-how kan vi skabe en synergieffekt, der kommer virksomhederne og Lolland-Falster til gode, påpeger medejer af Femern Business Park, Anders Henriksen.

Formand for FB Suppliers Karsten Juhl stemmer i.

- Opgaven er simpelthen for vigtig til ikke at forene vores kræfter. Ud over at køre vores medlemmer i stilling til opgaver, så skaber vi endnu bedre forudsætninger for "medlem-til-medlem" opgaver. Et større netværk betyder også flere muligheder for samarbejder, påpeger Karsten Juhl.

Ifølge Mikkel Wesselhoff, Business Lolland-Falster, giver anlægsarbejdet gode muligheder for mindre og mellemstore virksomheder, der gerne vil være underleverandører til projektet. Og hovedentreprenørerne vil også få brug for at hyre underentreprenører til at løse anlægsopgaver og brug for at indkøbe varer og serviceydelser.

- Potentialet for velforberedte underleverandører er stort. Gennem samarbejdet styrker vi virksomhedernes muligheder for at få Femern-ordrer i bøgerne - og det kommer selvfølgelig landsdelen som helhed til gode gennem øget vækst og arbejdspladser, siger Mikkel Wesselhoff.

Det forventes, at der for hver eneste direkte beskæftiget hos hovedentreprenørerne vil blive skabt endnu en ny arbejdsplads hos de virksomheder, der bliver underleverandører til projektet.

Og et estimat fra Business Lolland-Falster viser, at når byggeriet er på sit højeste, vil der arbejde 3.000 mennesker inde på selve byggepladsen og samtidig andre 3.000 mennesker udenfor med at servicere dem.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce