cookie-og-privatlivspolitik
Stor rift om de ledige boliger har fået mange til at skrive sig op i køberkartoteket for at få et forspring, når der bliver sat en bolig til salg, siger Dennis Frederiksen.
Stor rift om de ledige boliger har fået mange til at skrive sig op i køberkartoteket for at få et forspring, når der bliver sat en bolig til salg, siger Dennis Frederiksen.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Erhverv

Flere boliger sælges fra skuffen

Mange boliger på Lolland-Falster bliver solgt direkte fra ejendomsmæglerens skuffe og når aldrig at komme officielt til salg.
15. juli 2021 kl. 09:30 Af Jesper Bøgh

Det er langt fra alle boliger, der bliver solgt, som har været sat officielt til salg.

Det viser en opgørelse over antallet af skuffesalg, som er lavet af ejendomsmæglerkæden Danbolig.

I Guldborgsund Kommune er antallet af solgte boliger fra skuffen steget med 50 procent det seneste år sammenlignet med året forinden. I Lolland Kommune er tallet hele 62 procent.

Den store stigning mærkes hos Danbolig på Lolland-Falster, hvor indehaver Dennis Frederiksens mæglere sælger mange boliger som skuffesalg.

- Det seneste år har der været ekstraordinært mange købere i markedet og færre boliger at vælge mellem. Det har skabt en stor rift om de ledige boliger og fået mange til at skrive sig op i køberkartoteket for at få et forspring, når der bliver sat en bolig til salg, siger Dennis Frederiksen.

Annonce

Begrebet skuffesalg dækker over, at boligen ikke bliver annonceret på nettet eller i avisen og ikke får registreret liggetid.

I stedet bliver boligen noteret i mæglerens køberkartotek og matchet med de købere i kartoteket, hvor boligen passer med deres ønsker til pris, størrelse, stand og beliggenhed.

- I øjeblikket vælger mange at sætte til salg som skuffesalg, så når køberne tilmelder sig køberkartoteket, får de adgang til et stort udvalg af boliger og er samtidig i konkurrence med færre købere. Det er en stor fordel i det nuværende marked, hvor der er mange købere om buddet, siger Dennis Frederiksen.

- Det kommer an på den enkelte bolig, om skuffesalg er en fordel for sælgeren, men i de fleste tilfælde vil et traditionelt salg med fuld synlighed give det bedste salgsresultat. Det giver større sandsynlighed for et hurtigt salg og en god pris, når boligen er synlig for alle potentielle kunder, tilføjer han.


Går godt på markedet

Hos Danbolig er antallet af skuffesalg steget med 29 procent på landsplan det seneste år og 32 procent de seneste to år.

Annonce

Ifølge boligøkonom fra Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann er det stigende antal skuffesalg et udtryk for, at det generelt går godt på boligmarkedet.

- Det går stærkt i det nuværende marked, og det sætter boligsælgerne i en gunstig situation, hvor de kan undgå opmærksomheden ved at have boligen annonceret til salg offentligt og kun vise deres bolig frem for udvalgte købere, siger hun og tilføjer.

- Skuffesalg giver sælgerne mulighed for at teste markedet af uden at tælle liggedage eller lade hele kvarteret vide, at familien går i flytteplaner. Det giver sælgerne en diskretion omkring salget af deres bolig, som mange foretrækker, siger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE