cookie-og-privatlivspolitik
Hardis fabrik i Nørre Alslev set fra luften.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Erhverv

Hardi vil lukke fabrik - ansætter flere i Nørre Alslev

OPDATERET: Sprøjteproducenten Hardi International A/S' franske ejer vil lukke fabrik i Frankrig som led i en større omstrukturering, der også involverer Nørre Alslev.
05. juli 2019 kl. 08:50 Af Jakob Poulsen

Annonce

Sprøjteproducenten Hardi International A/S, med hovedsæde i Nørre Alslev, er i gang med en større omstrukturering af produktionen.

Det betyder blandt andet, at den ene af virksomhedens fabrikker i Frankrig står til at lukke, men også at man vil samle flere aktiviteter i Nørre Alslev. Det skriver LandbrugsAvisen og Maskinbladet på baggrund af en pressemeddelelse fra Hardi.

Og med flere aktiviteter følger også flere medarbejdere på fabrikken i Nørre Alslev.

Det er ifølge de to medier Hardis franske ejere Exel Industries, der har taget en strategisk beslutning om at styrke gruppens kompetencecentre for derigennem at fokusere i endnu højere grad på udviklingen og innovation af præcisionssprøjteudstyr til fremtidens landbrug.

Det skal blandt andet ske ved at samle kompetencecentre omkring produktionen af trailersprøjter på fabrikken i Nørre Alslev, og det samme gælder produktionen af trailersprøjter og liftmonterede marksprøjter.

Der vil også blive samlet kompetencecentre på fabrikken i den franske by Beaurainville, og her vil man også samle produktionen af selvkørende sprøjter.

På fabrikken i Epernay i Frankrig vil man samle produktionen af tågesprøjter til vin og frugttræer.
Det betyder så også, at aktiviteterne på fabrikken i Noyers-Saint-Martin i Frankrig gradvist vil blive overført til fabrikken i Beaurainville, hvorefter fabrikken i Noyers-Saint-Martin vil blive lukket.

- Det vil blive genereret flere jobs på fabrikken i Nørre Alslev, men hvor mange kan jeg ikke sige noget om endnu, for det kommer også an på sæsonudsving og markedsudviklingen, siger Hardi Internationals direktør Sten Kjelstrup til folketidende.dk.

- Det er positivt set med danske og lokale øjne, men negativt set med franske øjne. Men det sker jo indenfor alle brancher, at virksomheder konsoliderer sig, og det skal vi også. Det styrker vores kompetencer på produktudvikling, vi bliver mere fleksible på produktionen, og det har en positiv effekt på antallet af medarbejdere i Nørre Alslev, opsummerer direktøren.

I Spanien vil der også ske omstruktureringer. Her vil produktionen på Hardis fabrik i Ilemo/Hardi i Lerida også gradvist blive overflyttet, hvorefter bygningerne her fremover udelukkende skal fungere som salg, marketing og distributionscenter, oplyses det.

Medarbejderne på fabrikkerne i både Danmark, Frankrig og Spanien er blevet informeret i denne uge, og ændringerne ventes at blive ført ud i livet i etaper med start i fjerde kvartal i år, fortæller Sten Kjelstrup til folketidende.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce