cookie-og-privatlivspolitik
172.020 personer er registreret som ledige i øjeblikket. Tallet dækker over personer på offentlige ydelser, der er klar til at tage et job.
172.020 personer er registreret som ledige i øjeblikket. Tallet dækker over personer på offentlige ydelser, der er klar til at tage et job.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Erhverv

Køen af ledige er skrumpet med 3600 personer efter genåbningen

Køen af ledige er vokset med mere end 40.000 under coronakrisen, men er faldet på det seneste.
03. marts 2021 kl. 10:00 Af Ritzau

Køen af ledige er blevet en smule kortere i starten af marts.

Samlet er 172.020 personer registreret som ledige i øjeblikket, hvilket er 3591 færre end i slutningen af februar.

Det viser tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Tallet dækker over personer på offentlige ydelser, der er klar til at tage et job.

Størstedelen er på dagpenge, mens omtrent hver syvende er på kontanthjælp eller lignende ydelser som uddannelseshjælp.

Annonce

1. marts bød på en delvis genåbning af Danmark, hvor de fleste butikker har kunnet åbne dørene, mens de ældste elever i dele af landet har kunnet vende tilbage på skolebænken - herunder i Nordjylland og Vestjylland.

Det fremgår ikke af tallene, om faldet i ledigheden kan kobles sammen med genåbningen - altså om for eksempel butikker har ansat eller genansat nogle, der er gået uden arbejde.

Trods det seneste fald i ledigheden ændrer det ikke ved det generelle billede, som viser, at køen af ledige er vokset med 40.322 under coronakrisen.

Under den anden nedlukning, som har været gældende siden december, er antallet af ledige steget med omkring 15.000 personer. Det er dog helt normalt, at ledigheden stiger i januar og februar.

Ifølge Dansk Erhverv er ledigheden dog steget med 5000-6000 mere i starten af året, end gennemsnittet har været de seneste fem år.

Annonce

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) tilskriver blandt andet ordningen for lønkompensation, at det ikke er gået værre.

- Det er for tidligt at sige, om genåbningen er årsag til faldet på knap 3600 personer siden slutningen af februar, men jeg glæder mig over, at vi begynder foråret med positive tal for ledigheden.

- Vi kommer selvfølgelig fra et svært sted, og mange har desværre fået en fyreseddel under corona, og vi skal fortsætte med at hjælpe dem, der står i ledighedskøen.

- Vi har heldigvis formået at holde hånden under tusindvis af job gennem diverse hjælpepakker, ikke mindst med lønkompensationsordningen, siger han i en skriftlig kommentar.

Ifølge Beskæftigelsesministeriet er 7710 af de ledige tilmeldt arbejdsfordeling.

Annonce

Det er en ordning, der er etableret under coronakrisen, hvor virksomheder kan fordele arbejdet blandt de ansatte, hvis der ikke er nok arbejde til at dække alle de timer, man egentlig er ansat til.

De ansatte får så en forhøjet dagpengesats i de timer, hvor de ikke er på arbejde i virksomheden og undgår til gengæld en fyreseddel.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE