cookie-og-privatlivspolitik
Direktør for det danske biotekselskab Genmab, Jan van de Winkel, kan notere sig et overskud på 1,1 milliarder kroner i årets tre første måneder.
Direktør for det danske biotekselskab Genmab, Jan van de Winkel, kan notere sig et overskud på 1,1 milliarder kroner i årets tre første måneder.
Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Erhverv

Kræftmiddel fortsætter fremgangen for Genmab

Lægemiddelselskabet Genmab fortsætter med at høste frugterne af sit succesfulde middel Darzalex.
05. maj 2021 kl. 17:24 Af Ritzau

Lægemidlet Darzalex, der bruges til behandling af knoglemarvskræft, bliver ved med at vokse for medicinalselskabet Genmab og har øget selskabets indtægter betydeligt i de første tre måneder af 2021.

Det viser regnskabet for første kvartal for Genmab, der udvikler lægemidler mod særligt kræftformer. Meget er fortsat under udvikling, men Darzalex, der er på markedet, henter pengene hjem.

Indtægterne for Genmab som samlet steg i årets tre første måneder til 1,6 milliarder kroner fra 0,9 milliarder kroner i samme periode sidste år. Det blev til et overskud efter alle regninger var betalt på 1,1 milliarder kroner.

Fremgang i indtjeningen er i høj grad drevet af flere royalties fra salget af Darzalex hos partneren Janssen Biotech, der øgede salget af Darzalex med næsten 50 procent til 1,4 milliarder dollar. Dem fik Genmab omkring en milliard kroner af i royalties.

Oven i det kommer en række engangsbetalinger, blandt andet 40 millioner dollar - omkring 250 millioner kroner - udløst af starten af et afgørende forsøg med lægemidlet Epcoritamab mod lymfekræft hos partneren Abbvie.

Annonce

Genmab håber på, at man allerede i 2022 kan søge om markedsføringstilladelse i USA for Epcoritamab.

I regnskabet hæfter Genmab sig ved, at man sammen med partneren Seagen har søgt om godkendelse af midlet tisotumab vedotin mod tilbagevendende livmoderhalskræft i USA.

- Hvis det bliver godkendt, tror vi på, at det har potentialet til at blive en vigtig behandlingsmulighed for kvinder med tilbagevendende eller metasterende livmoderhalskræft, hvor sygdommen udvikler sig under eller efter kemoterapi, skriver administrerende direktør Jan van de Winkel i regnskabet.

For hele 2021 venter Genmab at omsætte for 6,8 til 7,5 milliarder kroner.

Det er et stykke under omsætningen i 2020, der var stærkt påvirket af en engangsbetaling i milliardklassen på grund af den positive udvikling med Epcoritamab.

Annonce

Det er dog også ramt af problemer med Janssen Biotech, der har reduceret sine betalinger til Genmab på et grundlag, Genmab ikke mener de må.

Den sag kører hos advokaterne og Genmab har mindsket sine forventninger til, hvor stor en del man får Janssens salg af Darzalex, til det er opklaret.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE