cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Erhverv

Laveste sukkerprocent i årevis

Der er masser af sukkerroer i år, men sukkerindholdet er det laveste i mange år, lyder det fra de lokale sukkerfabrikker.
18. december 2019 kl. 08:30 Af Jakob Poulsen

Annonce

Det usædvanligt våde efterår kan aflæses direkte i de sukkerroer, der bliver indleveret til de lokale sukkerfabrikker i årets roekampagne.

Den megen regn har nemlig betydet, at sukkerindholdet i roerne er det laveste i årevis. I øjeblikket ligger den gennemsnitlige sukkerprocent i roerne på henholdsvis 17,0 procent for Nakskov Sukkerfabrik og 16,7 procent for Nykøbing Sukkerfabrik.

Det er ifølge Nordic Sugars hjemmeside www.sukkerroer.nu den laveste sukkerprocent i de seneste fem år, men ifølge fabriksdirektør Allan Borreskov fra Nakskov Sukkerfabrik skal man måske omkring 20 år tilbage for at finde så lav en sukkerprocent på nuværende tidspunkt i kampagnen.

Den megen regn betyder, at roerne groft sagt suger mere vand, end de plejer, og dermed vokser de i størrelse og vægt, men sukkerindholdet følger altså ikke med opad.

Problemet opvejes dog af, at der er flere roer i år, så den samlede mængde sukker ventes i sidste ende at blive nogenlunde som de foregående år eller måske endda en anelse større.

I det hele taget kører kampagnen godt i øjeblikket, lyder det fra begge de lokale fabriksdirektører.

- Det går rigtigt fint, og vi kører med stabil fart, men vi kommer til at køre frem til slutningen af uge 3 (midten af januar, red.), før vi er færdige. Vi havde regnet med at kunne slutte i uge 1, men blandt andet på grund af antallet af roer er vi nødt til at køre lidt længere, siger fabriksdirektør Jesper Jeppesen, Nykøbing Sukkerfabrik.

Allan Borreskov fra Nakskov Sukkerfabrik melder også om en god og stabil drift.
- Det er en af de bedste kampagner, vi har haft længe, siger han.

Også i Nakskov forventer man at være færdige med årets kampagne i uge 3, men et par dage tidligere end Nykøbing.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce