cookie-og-privatlivspolitik
Birgitte Mammen, formand for Stubbekøbing Erhvervsforening, er ærgerlig over udsigten til, at Nordea lukker Stubbekøbings sidste pengeautomat.
Birgitte Mammen, formand for Stubbekøbing Erhvervsforening, er ærgerlig over udsigten til, at Nordea lukker Stubbekøbings sidste pengeautomat.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Erhverv

Lukning af pengeautomat møder kritik

Erhvervsforening ærgrer sig over, at Nordea har planer om at lukke byens sidste hæveautomat.
23. september 2020 kl. 16:50 Af Jesper Bøgh

Annonce

Nordea lukker i oktober pengeautomaterne i Nysted og Stubbekøbing samt to ud af seks automater i Nykøbing.

Tidligere på ugen forklarede Anita Hessel Pedersen, filialdirektør hos Nordea i Nykøbing overfor Folketidende, at i flere af bankens automater er antallet af hævninger nu faldet så meget, at det ikke længere giver mening at drive og vedligeholde pengeautomaterne.

- Vores kunder i Stubbekøbing kan fremover hæve i Nørre Alslev. Ofte er det også muligt at hæve i eksempelvis supermarkedet, sagde Anita Hessel Pedersen.

Men det er ikke en beslutning, som bliver taget godt imod i Stubbekøbing Erhvervsforening.

- Det er den sidste pengeautomat i Stubbekøbing, der er tilbage, der nu står til at lukke. Det er vi meget ærgerlige over, lyder det fra formand Birgitte Mammen, indehaver af tøjbutikken Sally i hovedgaden i byen.

Hun mener, at lukningen har store konsekvenser.

- Den del af borgerne i byen, der er over 75 år bliver tabt. Det er de færreste, der har mobilepay. De hæver deres pension i pengeautomaten, og de kan ikke sådan bare lige køre til Nørre Alslev. Det er vores erfaring, at automaten bliver brugt dagligt, siger hun, og nævner, at mange af hendes kunder i tøjbutikken betaler kontant.

- Bankerne er 10 år foran udviklingen. Man glemmer ganske enkelt den ældre del af befolkningen, siger Birgitte Mammen.

En anden konsekvens er ifølge erhvervsforeningsformanden også, at Nordea nu lægger kundernes kontantbehov over på butikkerne i byen.

- Men vi kan jo ikke servicere mange af byens borgere med kontanter. Det vil jo i givet fald betyde, at vi skal øge vores kontantbeholdning, men det er der også ulemper ved i form af utryghed, siger Birgitte Mammen.

Lukningen af pengeautomaten kommer også til at gå ud over turismen.

- Turisternes muligheder for at hæve kontanter forsvinder, og der er mange turister, der benytter sig at automaten, vurderer hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce