Annonce
Erhverv

Medarbejdermangel - med mislyde

Fodslag på Slotsbryggen - næsten da ...Helt enige er de ikke. På billledet her er det direktør Mikkel Wesselhoff, Business Lolland-Falster, og Mette Frederiksen, socialdemokratisk partiformand, flankeret af det lokale folketingsmedlem Lennart Damsbo-Andersen til højre Foto: Anders Knudsen

Vækst på dagsordenen lokalt - mangel på medarbejdere stadig aktuelt. Men ikke enighed om løsninger

Krisen er forbi. Der er vækst på programmet for virksomhederne - men mangel på medarbejdere er en markant udfordring.

Sådan lyder kort skitseret meldingen fra en lang række firmaer, erhvervsorganisationer, politkere. Også i forhold til den aktuelle situation her i regionen og på Lolland-Falster.

Men meldingen er ikke enstemmig og uden mislyde - og enighed om vejen til løsning er der heller ikke.

Udgangspunktet er positivt. Der er gang i hjulene, som landsdelen ikke har set det i en lang årrække.

- Jo, beskæftigelsen og aktiviteten er generelt god. Og det er da også rigtigt, at vi ikke uden videre kan melde ledige folk til for eksempel kokkefaget, chauffører med flere. Men midt i al den meget snak om mangel på folk vil jeg da godt lige indvende, at vi alene her i fagforbundet 3F Guldborgsund har cirka 100 ledige klar til job, siger formand Niels Henriksen.

- Det er vel at mærke folk med kvalifikationer - klar til at gå på arbejde. Så måske skulle vi lige kigge der først, før vi begynder at diskutere flere udlændinge og den slags. Der er rigeligt problemer i forvejen på den front med løn- og arbejdsvilkår, tilføjer han.

Den socialdemokratiske partiformand Mette Frederiksen besøgte forleden Lolland-Falster og var også til møde med lokale erhvervsfolk. Spørgsmålet om arbejdskraft blev også vendt.

S-formandens udgangspunkt var ikke anderledes end erhvervsrepræsentanternes: - Vi kommer til at mangle arbejdskraft, konstaterer hun.

- Men jeg kan ikke støtte regeringens tanker om at sænke beløbsgrænsen for at få flere udlændinge hertil. For mig hænger det slet ikke sammen, at man skærer på erhvervsuddannelserne - altså der hvor vi uddanner vores egne faglærte - og så vil øge importen af faglært arbejdskraft fra udlandet, siger hun.

- I opgangstider som nu skal vi fokusere på at få så mange som muligt med - og på at løse vores udfordringer med faglært arbejdskraft selv. Vi skal ikke til at importere faglærte til 325.000 kroner årligt inklusive ferie og pension og det hele. Det er ikke vejen frem, mener Mette Frederiksen.

Vært for partiformanden til mødet var Business Lolland-Falster, hvor direktør Mikkel Wesselhoff ser noget mere betænkeligt på situationen med mangel på abejdskraft - og også efterlyser intiiativer som kan virke på kortere sigt.

- Det går den rigtige vej for vores erhvervsliv på Lolland-Falster. Ingen tvivl om det. Men den største udfordring de kommende år bliver at rekruttere kvalificeret arbejdskraft. Allerede nu oplever hver tredje virksomhed på Lolland-Falster og Sydsjælland problemer med at rekruttere medarbejdere. De har været nødt til sige nej til opgaver, og hver fjerde lokale virksomhed vurderer, at manglen på kvalificeret arbejdskraft har givet dem en mindre omsætning, påpeger Mikkel Wesselhoff.

Han nævner, at Busines Lolland-Falster blandt andet arbejder med et projeket, hvor man bringer studerende og firmaer med behov for medarbejdere i kontakt med hinanden. Derudover er der i landsdelen i øjeblikket også bestræbelser på at få flere ind i arbejdsstyrken med "arbejdskraft fra kanten".

Håbet er at få flere hundrede lokale virksomheder engageret i at få mennesker med svag tilknytning til arbejdsmarkedet i gang på job.

I Væksthus Sjælland, der følger udviklingen i hele regionen, er direktør Mads Váczy Kragh særdeles glad for den fremgang, man har erhvervsmæssigt i øjeblikket.

- Men særligt for bygge- og anlægsbranchen, som især trækker væksten, er der et problem med manglende hænder. Det bremser væksten, og det er ærgerligt, fastslår han.

  • Fodslag på Slotsbryggen - næsten da ...Helt enige er de ikke. På billledet her er det direktør Mikkel Wesselhoff, Business Lolland-Falster, og Mette Frederiksen, socialdemokratisk partiformand, flankeret af det lokale folketingsmedlem Lennart Damsbo-Andersen til højre Foto: Anders Knudsen
Annonce
Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Annonce
Annonce
112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo