cookie-og-privatlivspolitik
JO Safety med direktør og indehaver, Thomas Hovmand, i spidsen producerer og sælger sikkerhedsskilte til store dele af det danske marked og i høj grad også til flere udenlandske markeder i hele verden.

3

Billeder

JO Safety med direktør og indehaver, Thomas Hovmand, i spidsen producerer og sælger sikkerhedsskilte til store dele af det danske marked og i høj grad også til flere udenlandske markeder i hele verden.
Foto: Jesper Bøgh

Erhverv

Millioninvestering i robotter

Målet er vækst gennem opkøb for JO Safety A/S.
05. november 2019 kl. 20:10 Af Jesper Bøgh

Annonce

Skilte-virksomheden JO Safety A/S på Skovalléen i Nykøbing har siden virksomheden i begyndelsen af 2011 gennemførte et generationsskifte, hvor Thomas Hovmand blev administrerende direktør, øget omsætningen med to og en halv gang.

Virksomheden, der producerer og sælger sikkerhedsskilte, tæller i dag 20 ansatte, en afdeling ved Oslo i Norge og sender sikkerhedsskilte ud til lande i hele verden.

På det danske marked har JO Safety A/S i dag markedsandele for sikkerhedsskilte på mellem 60 og 70 procent.


Store investeringer

Den udvikling er ikke gået ubemærket hen lokalt, idet virksomheden i 2014 modtog DI's Initiativpris og så sent som sidste år var nomineret til Lolland-Falsters Erhvervspris.

Og succesen er ikke kommet uden hårdt arbejde og store investeringer.

JO Safety er blandt andet blevet ISO 9001:2015 certificeret

- De seneste to-tre år har vi investeret cirka otte millioner kroner i robotter, automatisering og ny software. Det har været nødvendigt for at kunne vækste, fortæller Thomas Hovmand.

Som så mange andre virksomheder har JO Safety A/S vanskeligt ved at rekruttere de rigtige, kvalificerede medarbejdere.

- Så for os er det vejen frem, for også at kunne være med på prisniveau, ikke at ansætte så mange flere folk men at automatisere lagerstyring, salg og produktion, siger Thomas Hovmand.


Tre lagerrobotter

JO Safety A/S har blandt andet investeret i tre lagerrobotter, der gør det langt nemmere at håndtere ordrer og derved spare tid.

- Medarbejderne har været gode til at tage automatiseringsprocessen til sig, uden at det skulle koste medarbejdere, slår han fast og tilføjer, at det ikke er en proces, der er afsluttet.

- I meget nær fremtid får vi leveret en stor robot til produktionen, der også gør det nemt og hurtigt at producere specifikke sikkerhedsskilte kort tid efter ordren er kommet ind, fortæller han.

Kravene til sikkerhedsskiltning og lovgivningen i Danmark på området er, ifølge Thomas Hovmand, langt bagud i forhold til eksempelvis vores nordiske naboer.

- På eksempelvis norske skoler er der på alle skoler og plejehjem eksempelvis ledelinjer og prikker i gulvet i tilfælde af brand. Der er kravene til sikkerhedsskiltningen langt større end i Danmark, fortæller han.

Derfor samarbejder JO Safety A/S med DBI, Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, for at få højnet sikkerhedskravene på eksempelvis skoler og plejehjem.


Stort set ingen regler

Ifølge Thomas Hovmand er der stort set ingen regler for standarder eller regler på markedet for sikkerhedsskiltning i Danmark.

- Vi har fået løftet vores knowhow i forhold til sikkerhedsregler via store norske kunder. Den knowhow kan vi bruge til at få løftet sikkerhedsniveauet i Danmark, vurderer Thomas Hovmand og tilføjer.

- Samtidig har vi også flyttet os meget i forhold til ISO-standarder indenfor sikkerhedsskiltning. I den sammenhæng har vi blandt andet fået kæmpekunder som Sanistål, Falck og senest opgaven med at levere sikkerhedsskilte til Metroen i København, fortæller Thomas Hovmand.

Han konstaterer også i den sammenhæng, at JO Safety A/S har svært ved at konkurrere på pris.

- Det har de fleste produktionsvirksomheder i Danmark svært ved. Derfor konkurrerer vi i høj grad på kvalitet, og derfor kan vi gennem DBI forsøge at påvirke politikerne i forhold til de krav, der er på området. Det er skiltning, der potentielt redder liv, slår han fast.

Hvis Thomas Hovmand skal give et godt råd til andre virksomheder, der står foran automatisering, så vil det være ikke at gå på kompromis.

- Vi har lært, at man ikke skal gå på kompromis i forhold til udvikling af automatisering. Det er ikke udgiften, man skal fokusere på. Man skal fokusere på de fordele, der vil komme i forhold til produktivitet og fremtidig indtjening. Vi har gjort det med henblik på at vokse med øje for fremtiden, siger Thomas Hovmand.

Samtidig med millioninvesteringerne har virksomheden arbejdet på at blive gældsfri i 2020.

- Det vil give os mulighed for at investere i norske og svenske virksomheder. Vi har hidtil haft dynamisk vækst. Nu er målet for os at vækste gennem opkøb, slår Thomas Hovmand fast.

Læs flere lokale erhvervsnyheder i Folketidendes store erhvervstillæg tirsdag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce